Temàtica: 

El Suro de la pubilla (Quercus suber) és un suro impressionant, molt rabassut de soca i sens dubte el de més gruix i vell que existeix a Maçanet.

Característiques: Arran de terra la soca fa uns 7 metres i a l'alçada del pit fa una volta de 5,20 m amb un diàmetre de tronc de 2 metres. Estat: La Pubilla és un arbre senil que ja ha parat de créixer, s'alça en terreny rocallós i les seves arrels boterudes s'han hagut d'allargassar per anar a buscar terra bona i aigua per mantenir-se.

Suggeriments: Encara que avui no ho sembli, al seu peu hi havia fa 60 anys, un hort i una petita deu, que menava el masover de can Vinyes. Aquest era l'origen dels nutrients necessaris i el mulladiu que li han fet possible arribar a aquestes dimensions. Ha estat catalogat com a Arbre Monumental i Singular per la Generalitat de Catalunya. (Decret 214/1987: 'Es consideren arbres monumentals els exemplars que, per les mides excepcionals dins la seva espècie o per la seva edat, història o particularitat científica, siguin mereixedors de mesures de protecció').

Participa

Pots ajudar de moltes maneres a fer créixer El Camí, un projecte col·laboratiu que té la seva raó de ser en la participació de la gent del territori. Tant si només vols rebre informació de les nostres activitats com si vols prendre part activa en la construcció d’El Camí sortint a marcar el traçat pel teu municipi, trobaràs la manera d’implicar-te que més s’adeqüi a les teves preferències. Entre tots fem El Camí!
 

Registra't

Dóna a conèixer el teu municipi publicant un article a la Camipèdia.

 

Participa en la Secció de Caminades

Participa en organitzar una caminada a l'any a la teva comarca.

 

Fes-te soci/a del Camí

Entre tots i totes mantenim viu el Cami!

 

Fes-te amic del Camí

Estigues informat de totes les activitats.

 

Esteu aquí