Altres rutes/Prop d'aquí

Dimecres, 19 octubre, 2011
Temàtica: 
Font: 
pas

PROP D’AQUÍ

Un itinerari curt però interessant, és el de l’estany i el pic de les Abelletes. L’estany està a 3,5 quilòmetres del Pas de la Casa i el Pic , 5. L’itinerari comença a l’estació d’esquí i s’ha d’anar pujant el riu Arieja fins arribar a l’estany. Per pujar al pic, un cop a l’estany, es va cap al coll dels Isards i d’allà cap al pic de les Abelletes.

Un altre itinerari curt, fàcil i sense gairebé desnivell, són els set quilòmetres del Camí de les Pardines. Destaca per la bona vista que es té sobre el poble d’Encamp i les muntanyes que l’envolten. També hi podem veure un jardí botànic amb espècies autòctones dels Pirineus. Es surt des de la cruïlla de la carretera dels Cortals amb la borda de Pardines, on hi ha un aparcament.

El camí dels Bons Homes passa pel cim del Portella Blanca. Aquest camí que coincideix amb el GR 107, prové de la Vall de la Llosa a la Cerdanya i recupera la suposada ruta històrica que van seguir els càtars des de la seva fugida al segle xiii del castell de Montsegur, a prop de Foix, fins a Berga. Un dels seus cims és el Portella Blanca.

Autora - Cèlia Morales

Tardor 2011