Ubicació: 

L’Agrupació Artística Musical de Dénia com a tal va nàixer el mes d’abril de 1952. És una formació que recull la llarga tradició musical d’una Ciutat que a principis del segle XX comptava amb tres bandes de música. Com totes les formacions d’este tipus els inicis foren difícils i els integrants de la primera Directiva de l’Agrupació, s’encarregaren de comprar intrumental i uniformes. El President era el Sr. Manuel Lattur i Català –alma mater de la primera directiva-. A la seua mort es va fer càrrec de la Presidència el seu fill Manuel Lattur i Montó.

 , , , , , , , , , , , La Banda va iniciar el seu rodatge sota la batuta del primer director Enrique Almiñana. El qual, a la seua mort, va ser substituït pel seu fill Santiago Almiñana que es va mantindre en el seu càrrec durant 25 anys. La Banda de Dénia, com popularment se la coneix, ha gravat discs i realitzat concerts amb col·laboració de corals o altres Bandes i canta-autors com Lluís Llach. Ha participat en certamens de música obtenint premis importants.

 , , , , , , , , , , , El nom de Josep Sendra i Piera es lligaria a la història de la Banda al 1978, quan es fa càrrec de la direcció de l’escola d’educands. Amb ell la Banda ha evolucionat cap , el que és ara. La incorporació de la dona, la reactivació de l’escola d’educands i la creació de la Banda Juvenil, marquen una época de canvis i obertura en la història de la nostra Agrupació Artística Musical. Quan Josep Sendra es va retirar l’elegit per a dirigir la Banda va ser Javier Piera. Actualment la Banda la dirigeix el músic i director belga Frank de Vuyst, que li ha donat un altre caire i que obliga als músics a superar-se, tècnica i musicalment, amb les noves i dificultoses obres que proposa en cada concert que s’ofereix. ,

 , , , , , , , , , , , Actualment el planter de la Banda compta amb 75 músics. Així mateix, l’Escola de Música ‘Manuel Lattur’ hi ha matriculats 260 alumnes. El president de l’Agrupació Artística Musical és Vicent Grimalt i Boronat.

 ,

Participa

Pots ajudar de moltes maneres a fer créixer El Camí, un projecte col·laboratiu que té la seva raó de ser en la participació de la gent del territori. Tant si només vols rebre informació de les nostres activitats com si vols prendre part activa en la construcció d’El Camí sortint a marcar el traçat pel teu municipi, trobaràs la manera d’implicar-te que més s’adeqüi a les teves preferències. Entre tots fem El Camí!
 

Registra't

Dóna a conèixer el teu municipi publicant un article a la Camipèdia.

 

Participa en la Secció de Caminades

Participa en organitzar una caminada a l'any a la teva comarca.

 

Fes-te soci/a del Camí

Entre tots i totes mantenim viu el Cami!

 

Fes-te amic del Camí

Estigues informat de totes les activitats.

 

Esteu aquí