El Camí al Vallespir, l'Alt Empordà, l'Alta Garrotxa i al Pla de l'Estany

Enllaços i Descàrregues
Senyalització i Avisos
Observacions sobre la senyalització: 

Parcial: senyalitzat des de el Santuari del Mont fins a Beuda i de Sant Ferriol a Mieres (tot el tram disponible amb GPS)

Avisos: 

 

Informació del Tram
Marca: 
Troncal

Distància total: 
117.90km
Apte per bicicleta: 
No recomanable en les etapes que recorren el Salines-Bassegoda i l'Alta Garrotxa
Estat del tram: 
Trams practicables amb GPS o sobre mapa (no marcats)
Descripció general del tram: 

Aquest tram comença a la capital del Vallespir (Ceret), a la Catalunya Nord, i continua per l'Alt Empordà i la Garrotxa fins al Pla de l'Estany on s'enllaça amb el tram senyalitzat  Garrotxa-Ripollès.

A Ceret podem visitar l’important Museu d’Art Modern. De Morellàs, per l’itinerari de l’exili, arribem a La Vajol i Maçanet de Cabrenys, a l’Alt Empordà. Entrem a la Garrotxa pel Santuari de la Mare de Déu del Mont, on Verdaguer es va inspirar i escriure part de l'epopeia "El Canigó", i continuarem cap a la vila medieval de Besalú, passant abans pel Sepulcre de Palera, a Beuda. Ens endinsem després al Pla de l’Estany, començant per Serinyà i el seu Parc de les Coves Prehistòriques, i Banyoles, capital de la comarca.
Des de Banyoles podem endinsar-nos a conèixer una altra part de la comarca del Pla de l'Estany, seguint el brancal del Pla de l'Estany, senyalitzat amb la marca groga, que recorre els municipis de Cornellà de Terri, Palol de Revardit, Camós i Porqueres.
El Camí recorre una bona part de l’Estany de Banyoles i ens portarà fins al camí del Puig Clarà, que deixarem enrere per arribar a Sant Miquel de Campmajor i Mieres, on enllacem amb el tram del Camí a la Garrotxa i al Ripollès.

Grau de dificultat: fora de les etapes de Morellàs-Les Illes (15 Km amb desnivell), de Maçanet de Cabrenys-Albanyà (22 Km amb una mica de desnivell) i la pujada d'Albanyà al Santuari de la M. de Déu del Món (10 Km de pujada), la resta de les etapes són de dificultat baixa.

Guia editada?: 
No
Grau de dificultat: 

Mitjà

Poblacions i etapes del tram: 

Poble Distància acumulada (km) Distància al poble anterior(km) Altitud (m) Desnivell acumulat positiu per etapa (m) Distància per etapa (km)
Ceret, 0   170    
Morellàs i les Illes, 5,9 5,9 131    
Le Illes(Hostal), 20,6 14,7 539 1126 20,6
La Vajol, 24,4 3,8 554    
Maçanet de Cabrenys, 33,6 9,2 353 408 13
Oliveda, 38,2 4,6 384    
Albanyà, 55,1 16,9 274 988 21,5
Besalú, 82,1 27 156 1312 27
Serinyà, 90,1 8 193    
Banyoles, 96,9 6,8 179 224 14,8
Mieres, 118,7 21,8 277 349 21,8
Pertany al Gran Itinerari: 
Establiments

Casa de Colònies El Xalió - Allotjaments

Casa de colònies ubicada entre el Pla de L'Estany i la Garrotxa. Just a l'entrada del Parc Natural de la Zona Volcànica de La Garrotxa.

El Xalió disposa de...

Refugi Mas Olivet - Allotjaments

Centre escolta situat al terme de Maçanet de Cabrenys, dins de la Comarca de l’Alt Empordà. Aquest municipi està situat en el Pirineu Gironès, envoltat d'...

Rutes temàtiques

Rutes suggerides

Banyoles, Porqueres, Sant Miquel de Campmajor i Mieres (22.80km)
Sant Miquel de Campmajor i Mieres (10.10km)
Banyoles i Sant Miquel de Campmajor (12.70km)
Participa!

Registra't

Dóna a conèixer el teu municipi publicant un article a la Camipèdia.

Fes-te Vetllador del Camí

Ajuda a definir i marcar el teu tram d'El Camí.

Fes-te Soci/Padri del Camí

Ajuda'ns a fer El Camí!

Fes-te Amic del Camí

Estigues informat de totes les novetats.

Agraïments: 

Amb el suport del Consell Comarcal del Pla de l'Estany s'ha pogut senyalitzar l'itinerari troncal i brancal al seu pas per la seva comarca. Amb la participació de joves dels escoltes i del camp de treball de Porqueres i de persones grans hem marcat amb el símbol dels Camí l'itinerari pels pobles per on passa.