El Camí brancal a les valls de la Marina

Municipis d’aquest tram

Enllaços i Descàrregues
Senyalització i Avisos
Observacions sobre la senyalització: 

Tot i que encara no hi ha senyalització amb la marca d'El Camí, ressegueix parcialment alguns senders homologats PR i SL: el PR-CV-58 a l'Atzúvia, el PR-CV-43 i el PR-CV 147 al barranc de l'Infern, el SL-CV-92 al Portet de Murla, i el PR-CV-368 a Orba. Segueix en gran part les rutes comarcals dels Vuit Pobles de la  Gallinera i la ruta dels Camins de Pedra i Aigua de la vall de Pop.

En addició als anteriors, enllaça amb el PR-CV-181 a la vall de Laguar, el PR-CV-426 a Murla, el PR-CV-53 a Pedreguer i el SL-CV-109 a Benimeli i el PR-CV-415 a Beniarbeig, a més de diverses rutes municipals no homologats.

També recorre rutes ciclistes municipals als termes de Dénia, Pego, la vall de Pop i la Rectoria a més de compartir trams de les vies verdes de Dénia–Pego i Dénia–Ondara.

 Senyalització per etapes

Avisos: 

El Brancal de les Valls de la Marina Alta connecta totes les valls i quasi tots els pobles d'aquesta comarca amb el Camí troncal en una volta de Dénia a Jesús Pobre de 158 km en 12 etapes per camins, sendes i vies verdes.

Cada cap d'etapa té una oferta d'allotjaments i servei de transport públic (bus o tren).

La majoria d'etapes es poden realitzar en bici amb alguna adaptació de la ruta  indicada a la fitxa d'etapes.

Totes les etapes  tenen un perfil fàcil o mitjà amb un desnivell negligible i una distància entre 10 i 19km; emperò, la  del barranc de l'Infern cal una mínima  preparació física. En cas de pluges fortes l'etapa pot ser perillosa, ací teniu la ruta alternativa de l'etapa d'Ebo a Benimaurell.

Per a més informació detallada de  distàncies, desnivells i qüestions pràctiques consulteu ací la fitxa d'etapes.

 Els locals de les Valls de la Marina:

El local del convent i el castell d'Ambra

El Camí local del pla de Petracos

El Camí local del poblat iber de Benimaquia

El Camí local dels tolls i la cova del Rull

El Camí local de Santoja i Albors

El Camí local de la font dels Mortits

El Camí local de l'Almadrava i l'Alberca

El Camí local de la Segària i el Baladre

El Camí local de la Sella i l'Albarda

El Camí local del castell de Benissili

El Camí local del castell de Margarida

El Camí local del convent i la Penya Foradada

Informació del Tram
Marca: 
Brancal

Distància total: 
158.00km
Apte per bicicleta: 
La majoria d'etapes es poden realitzar a peu o en bici amb alguna adaptació de la ruta indicada a la fitxa d'etapes.
Estat del tram: 
Trams practicables amb GPS o sobre mapa (no marcats)
Descripció general del tram: 

Entre camps de tarongers, ametllers i vinya, esquitxats per boscos, horts, masos i riuraus i encerclats de muntanyes agrestes o bé cobertes de verdor, recorrem les cinc valls de la Marina Alta i tots els pobles que hi fan niu.

Una passejada per les finques fastuoses de la burgesia del s. XIX dóna pas a una capbussada al riu Bullent. Saltem de pobliu en pobliu per la morisca vall de Gallinera fins davallar al fresquíssim salt i barranc de l'Encantada. L'endemà, divisem pintures rupestres al fons del carst del Condoig. A la vall d'Alcalà, resseguim la petjada d'Al-Azraq entre pobles moriscs i pous de gel.

Posem les botes per fer els més de 4.000 esgraons de l'imponent barranc de l'Infern. I com a cura, res millor que una tranquil·la passejada entre els edificis modernistes del sanatori de Fontilles. No badem si volem veure tots els racons que amaguen els pobles i camins de la Rectoria! Escodrinyem la plaça de Bous d'Ondara i els Pòrxens de Pedreguer i culminem la ruta al museu etnològic a l'aire lliure que és Quatre Cantons.

Tot això, fent paradeta per assaborir els conjunts històrics dels Poblets, Pego, Planes, Parcent i Orba on descobrim una gent acollidora amb un català ben viu amb deix mallorquí. Quina sort de coincidir amb la festa  dels Moros i Cristians al Verger i la Baixada del Bullent a Pego! I com hem fet boca, tastem les coques de dacsa i de recapte, l'arròs al forn, la sobrassada i els figatells, la pansa i les cireres, tot acompanyat d'una misteleta.

A la Camipèdia trobareu el resum de punts de patrimoni.

 

 

Guia editada?: 
No
Grau de dificultat: 

Totes les etapes tenen un perfil fàcil o mitjà amb un desnivell negligible i una distància entre 10 i 17 km, emperò, la del barranc de l'Infern cal una mínima preparació física.

 Teniu els detalls de les distàncies i dificultats a la fitxa d'etapes i al document amb els relleus del tram

 

Comarques: 
Participa!

Registra't

Dóna a conèixer el teu municipi publicant un article a la Camipèdia.

Fes-te Vetllador del Camí

Ajuda a definir i marcar el teu tram d'El Camí.

Fes-te Soci/Padri del Camí

Ajuda'ns a fer El Camí!

Fes-te Amic del Camí

Estigues informat de totes les novetats.

Agraïments: 

Especialment a Vicent  Noguera per la seua acollida i la seua participació, així com a Maite ,  Rafa i Biel de Xàbia per les seues aportacions i el seu interès.

 Moltes gràcies a tots i a totes