Ubicació: 

Recull de patrimoni:

 

Patrimoni natural i espais d’aigua: el Blau de Calapatar i la font Salada al Parc Natural de la Marjal de Pego, espai d’altíssima biodiversitat; l’entorn del Montgó; el barranc de l’Infern i el salt i barranc de l’Encantada; rius Gorgos, Girona, Racons i Bullent i barranc de l’Alberca; paratges dels tolls d’Ebo, el carst del Condoig, la Foradada i el clot del Lirio; les coves del Rull i del Tossal dels Llops; fonts, pous i safareigs de cada poble i partida, en especial el pou de Bisserot, la font de Baix d’Orba, la font del Pla de Pego, el safareig natural de Murla i la font d’Al-Azraq d’Alcalà. 

Patrimoni arquitectònic: finques i vil·les de la burgesia local, destacant el minaret de la Muntanyeta i les vil·les i jardins a l’entorn de Dénia, Beniarbeig i Parcent; palaus senyorials, cases pairals i molins de la Rectoria; castells de Dénia, Ambra, Benirrama, Benissili, Planes, Margarida; torres de la Cremadella, Mira-rosa, l’Almadrava, Carrals, la Casota, Alcalalí; els riuraus de la vall de Pop i entorn de Dénia; els Pòrxens de Pedreguer i la plaça de Bous i mercat del Prado d’Ondara; molins de Jesús Pobre i Pedreguer;almàsseres, marges de pedra i sistemes de regadiu tradicionals; escales morisques del barranc de l’Infern. 

Patrimoni humà: Conjunts monumentals de Dénia, Pego, Planes, Fontilles, Parcent i Orba i nuclis historicoartístics de Quatre Cantons, els Poblets i els pobles de la Rectoria i la vall de Gallinera. Poble abandonat de Llombai, poblats moriscs de la Cairola, l’Atzuvieta, l’Alcúdia, etc (valls d’Alcalà i Gallinera), jaciment romà de l’Almadrava, poblats ibers de Benimaquia i Segària. 

Patrimoni artístic: pintures rupestres a la Gallinera, al Condoig i al pla de Petrarcos; murals a Dénia, el Verger i Benimeli.  

Arbres singulars: olivera del Diluvi i garrofer monumental de la Xara (Dénia). 

Patrimoni històric immaterial: petjades d’Al-Azraq a Alcalà i Gallinera; expulsió dels moriscs, i resistència i posterior assassinat en massa a la vall de Laguar; Rafael Garcia, fill del Ràfol, va ser un dels líders de la segona Germania; repoblament mallorquí de les valls de la Marina. 

Gastronomia i productes locals: coques de recapte, coques de dacsa, mulladors, sobrassada, arròs al forn o amb cigrons, paella, figatells; vi, mistela i pansa de la vall de Pop i Dénia, cireres de la vall de Gallinera, arròs de la marjal de Pego, embotit de Planes, etc. 

Festes: Moros i Cristians del Verger, Baixada del Bullent de Pego, Bous a la Mar de Dénia, festa del Batre de Jesús Pobre. 

Participa

Pots ajudar de moltes maneres a fer créixer El Camí, un projecte col·laboratiu que té la seva raó de ser en la participació de la gent del territori. Tant si només vols rebre informació de les nostres activitats com si vols prendre part activa en la construcció d’El Camí sortint a marcar el traçat pel teu municipi, trobaràs la manera d’implicar-te que més s’adeqüi a les teves preferències. Entre tots fem El Camí!
 

Registra't

Dóna a conèixer el teu municipi publicant un article a la Camipèdia.

 

Participa en la Secció de Caminades

Participa en organitzar una caminada a l'any a la teva comarca.

 

Fes-te soci/a del Camí

Entre tots i totes mantenim viu el Cami!

 

Fes-te amic del Camí

Estigues informat de totes les activitats.

 

Esteu aquí