El Camí a Mallorca: de Raiguer a Tramuntana Sud i Palma
Del puig lulià de Randa als pobles de la Serra

Enllaços i Descàrregues
Senyalització i Avisos
Observacions sobre la senyalització: 

Aquest tram està senyalitzat en la seva major part, des de Puig de Randa a Algaida, de Santa Eugènia a Alaró i de Sóller a Palma (vegeu mapa), i la resta es pot seguir sobre mapa o descarregant-vos la traça GPS. Atenció! Degut a la manca de manteniment de les marques és possible que en algunes etapes s'hagin borrat. Recomanem que us descarregueu la traça GPS.

Informació del Tram
Marca: 
Troncal

Distància total: 
103.00km
Apte per bicicleta: 
Apte en la seva major part, excepte a la sortida de Deià i de Valldemossa pel fort pendent.
Estat del tram: 
Trams senyalitzats
Descripció general del tram: 

Recorregut per la part interior i muntanyosa de Mallorca, concloent a Ciutat de Palma. na esplèndida zona que hi ha qui la considera "la flor de Mallorca". En bona part, el tros de la Serra de Tramuntana transcorre per la Ruta de Pedra en Sec (GR).

Transcorre entre la comarca del Raiguer, situada al centre-nord de l’illa, a la falda de la Serra de Tramuntana, la comarca de Tramuntana, ubicada a la Serra amb el mateix nom i la capital de Mallorca, Palma, situada en el sector oriental i franquejada pel Mar Mediterrani.

Recorrent els preciosos pobles d'aquesta meitat de Mallorca, descobrirem tresors que no sospitàvem, com el monestir de Randa, on Ramon Llull es retirava a meditar i on es va il·luminar, els camps de vinyes i oliveres centenàries, cellers on fan vins esplèndids, els increibles paisatges de la Serra de Tramuntana on els penyassegats es fonen amb el mar, i les nombroses manifestacions de la cultura, tradicions i balls mallorquins, ben vius a la majoria de pobles.

Guia editada?: 
No
Grau de dificultat: 

En el seu conjunt les etapes són molt assequibles, en ser planeres i de distàncies moderades. Les etapes del Pla i de Raiguer són planeres i poden ser curtes. Hi ha alguna etapa de la Serra de Tramuntana amb un desnivell considerable, especialment de Deià a Valldemossa i de Valldemossa a Esporles. Vegeu les distàncies i els desnivells al perfil de l'enllaç de Wikiloc de més avall.

Pertany al Gran Itinerari: 
Participa!

Registra't

Dóna a conèixer el teu municipi publicant un article a la Camipèdia.

Fes-te Vetllador del Camí

Ajuda a definir i marcar el teu tram d'El Camí.

Fes-te Soci/Padri del Camí

Ajuda'ns a fer El Camí!

Fes-te Amic del Camí

Estigues informat de totes les novetats.

Agraïments: 

A tots els enllaços i entitats dels diferents municipis que han col·laborat i estan col·laborant a fer realitat aquesta nova ruta cultural per l’illa de Mallorca i que es fan seu El Camí mitjançant la figura de vetladors del camí. A les desenes de persones i entitats que al llarg d'aquests anys han participat en les diferents fases d'escollir els camins de la ruta, caminades de reconeixement, guiatge, aportació de textos per a la guia, caminades de georeferenciació, caminades de senyalització, etc. Entre molts d'altres: AEG Terra de Pous (Santa Maria del Camí) Amics de la Vall de Coanegra (Santa Maria del Camí) AEG Pedra Viva (Binissalem) Grup d’Amics en Defensa del Medi Ambient. GADMA (Binissalem) AEG Eladi Homs (Palma) Amics de Sa Tafona de Conques (Puigpunyent) Esplai Sant Llorenç (Sant Feliu de Llobregat)