Observacions logístiques pel Camí de Vidabona

Indiquem aquí algunes pautes per l'autogestió de la logística d'aquesta ruta de quatre dies. Per a més opcions i possibilitats, consulteu la guia preliminar del tram.

Els allotjaments i llocs on menjar que suggerim en aquest tram són:

- Punt de partida: a Sant Joan de les Abadesses hi ha tot tipus de serveis (consulteu xeC)
 
- Primer dia: dormir a Ogassa (s'hi pot menjar també) o bé a l'alberg El Negre, que si bé aquest està en obres per rehabilitació, s'hi pot dormir sota cobert, amb sac i màrfega (consulteu abans al Pas si és possible aixoplugar-s'hi: elpas(arrova)elcami.org - 93 844 4553). Si arribeu fins al Negre, cal dur-se, per tant, el sopar, el menjar del dia següent i l'esmorzar del 3r dia.
 
- Segon dia: Cal haver-se endut el menjar. Dormir al refugi lliure de Sant Jordi (Coll de Jou). Cal dur sac i màrfega. Hi ha aigua a prop, però cal saber trobar-la (mànega del dipòsit gran, o font seguint corriol pujant a mà dreta, just passat el revolt encimentat de més amunt del Refugi). El refugi és només parets i teulada i una llar de foc.
 
- Tercer dia: En baixar del Taga, arribant a Sant Martí d'Ogassa, hi ha casa rural i agrobotiga. S'hi pot dormir, o bé suggerim fer bivac al Pla de cal Pegot (si no plou, o portar tenda per si plou). En aquest cas, cal haver-nos endut el menjar també d'aquest tercer dia.
 
- Quart dia: només cal l'esmorzar; el dinar ja es pot fer en arribar a Ripoll (consulteu els xeC).
Hi ha l'opció d'enllaçar des del Santuari de Vidabona amb Bruguera-Ribes de Fresser-Núria amb un dia més, i de Núria tornar a peu o en el cremallera o bé continuar fins a Planoles i Montgrony (mapa del tram), en dos dies més (total, 4+1+2=7 dies). En aquest cas, a tots aquests llocs hi ha serveis (reserveu sempre abans, per a més seguretat).
 
Com veieu, és un tram molt autogestionat a nivell de menjar i dormir. Suposa un bon exercici de portar el mínim necessari a nivell de pes i de menjar (suggerim fruits secs,  embotit i/o formatge, alguna llauna, pa que aguanti,...).
 
Si es disposa de al menys 2 vehicles, es pot deixar un cotxe al Pla de cal Pegot amb menjar pel 2n dia, el sopar del 3r i l'esmorzar del 4t (car és un punt on s'hi passa dues vegades), i una tenda per si plou i es vol fer bivac. En arribar a Ripoll o a on s'acabi, caldrà arribar amb transport públic fins el punt de sortida a Sant Joan de les Abadesses a recuperar el cotxe (en cas d'haver-hi arribat en cotxe) i pujar al Pla de cal Pegot a recollir el 2n vehicle.
També s'hi pot arribar amb transport públic (tren o bus fins a Ripoll i bus fins a Sant Joan de les Abadesses).