Intercanvis culturals entre Municipis

Des del Pas oferim un servei d’inici i gestió d’intercanvis socioculturals entre municipis de les nostres comarques.

Els intercanvis culturals entre municipis, que poden derivar o plantejar-se ja d'entrada com un agermanament social i institucional, els plantegem de la següent manera:

  • Veïns i entitats de cadascun dels municipis viatgen en anys alterns a l’altre municipi, oferint mostres culturals de la seva activitat i participant en les que es duen a terme en el municipi receptor.
  • L’intercanvi té un enfocament principalment social des del primer moment, amb el suport organitzatiu i institucional dels respectius ajuntaments. És fonamental que la iniciativa sigui principalment cívica; són les diferents entitats i persones de cada poble les que s’autoorganitzen, proposen les activitats, els continguts, etc., sigui a iniciativa plenament pròpia, o amb el suport de l’ajuntament, o amb el suport tècnic del Pas.
  • L’intercanvi pot ser cada any amb entitats i activitats diferents.
  • També es poden plantejar intercanvis entre escoles dels diferents pobles.
  • L’objectiu és acollir el màxim nombre possible de persones i famílies en llars dels veïns del poble receptor. Les places que no es puguin cobrir es poden allotjar en equipaments municipals, hostals, etc.
  • Els ajuntaments cobreixen les respectives despeses que es derivin de l’intercanvi. En qualsevol cas, ambdós municipis reben un cap de setmana ple d’activitats a un cost relativament baix i des d’una alta implicació social.

 

Serveis

Els municipis interessats en plantejar un intercanvi cultural o agermanament amb un altre municipi de les terres de parla catalana, podeu organitzar-ho pel vostre compte o bé posar-vos en contacte amb el Pas per sol·licitar el servei d’organització i cogestió de l’esdeveniment en paral·lel a ambdós municipis.

 

Mostra

La primera experiència ha estat la de l’intercanvi cultural entre Cardedeu i Xàbia. Vegeu-ne el vídeo de mostra.
Actualment, més municipis estan iniciant els seus intercanvis.