Ubicació: 

El Museu Arxiu Tomàs Balvey és un edifici construït el 1848 i consta de planta baixa i dos pisos. L’origen del Museu es troba en les col·leccions d’etnologia i d’història local recollides pel farmacèutic Tomàs Balvey i Bas (1865-1954), que al 1943 va arribar a un acord amb l’Ajuntament per cedir les seves col·leccions al municipi i construir un museu.

El 1972 la família Daurella va fer donació al poble de la seva casa d’estiueig per instal·lar-hi el Museu, el Casal de Cultura i la Biblioteca. El Casal Daurella i Museu Arxiu Tomàs Balvey es va inaugurar el 1975.

El Museu Arxiu Tomàs Balvey conserva un variat fons històric, etnogràfic i artístic relatiu a la història de la vila de Cardedeu. De l’arxiu cal destacar el fons bibliogràfic amb el conjunt de pergamins datats des del segle X al XIV, tots referents a la història del municipi i de la seva gent. La numismàtica també hi és present amb un ampli fons de més de tres mil monedes, des de l’època romana fins ara. Del fons arqueològic destaca les restes de materials procedents de la vila romana del Pla de les Parets de Cardedeu.

El fons del museu es caracteritza principalment per col·leccions d’objectes decoratius i de la vida quotidiana, sobretot dels segles XVIII i XIX, com ceràmica catalana, indumentària, ventalls, objectes d’ús personal i armes de foc. També hi ha elements de mobiliari i una col·lecció de llums i palmatòries.

Però l’element més singular i destacat del Museu és el conjunt de la farmàcia Balvey, format pel mobiliari original datat del 1812 i per més de 200 pots de farmàcia que conserven en el seu interior els productes originals. Acompanyen el conjunt altres flascons i ampolles de vidre i l’utillatge com balances, morters i equips farmacèutics.

El Museu Arxiu també té un jardí que explica a través de sis zones els ambients de vegetació mediterrània propis de la comarca, fent especial atenció a les espècies remeieres.

 ,

El Museu és també Punt d'Informació Municipal.

 ,

Dades de contacte

c. Doctor Daurella, núm. 1
Cardedeu · 08440
a/e: museu@museudecardedeu.cat
Telèfon: 93 871 30 70
Fax: 93 871 14 77
Persona de contacte: Patronat Municipal del Museu Arxiu Tomàs Balvey i Casal Dr. Daurella de Cardedeu

Participa

Pots ajudar de moltes maneres a fer créixer El Camí, un projecte col·laboratiu que té la seva raó de ser en la participació de la gent del territori. Tant si només vols rebre informació de les nostres activitats com si vols prendre part activa en la construcció d’El Camí sortint a marcar el traçat pel teu municipi, trobaràs la manera d’implicar-te que més s’adeqüi a les teves preferències. Entre tots fem El Camí!
 

Registra't

Dóna a conèixer el teu municipi publicant un article a la Camipèdia.

 

Participa en la Secció de Caminades

Participa en organitzar una caminada a l'any a la teva comarca.

 

Fes-te soci/a del Camí

Entre tots i totes mantenim viu el Cami!

 

Fes-te amic del Camí

Estigues informat de totes les activitats.

 

Esteu aquí