La fauna de Serinyà i del Pla de l'Estany

Dijous, 11 novembre, 2010
Ubicació: 
Temàtica: 
Font: 
Martí Juanola
Text publicat per: 
Martí Juanola

La fauna de Serinyà és molt semblant a la resta de municipis del Pla de l’Estany.

Cal destacar com a artròpodes la presència de la papallona Graèlsia (Graellsia isabellae) degut a les plantacions de pi roig i pinassa, que són l’aliment de les erugues.

Com a mol·lusc, és important la població de nàiades (Unio elongatulus ssp. aleroni) al riu Ser. És una espècie protegida a nivell europeu pel conveni de Berna.

Una zona amb especial biodiversitat d’espècies és la Reserva de Fauna de l’ Illa del Fluvià o de Fares que ocupa una superfície de 65 ha. i està situada entre els termes de Serinyà, Sant Ferriol i Maià de Montcal. S’hi poden trobar multitud d’animals aquàtics: escarabats d’aigua, sabaters, sangoneres,esponges, gambetes,.. També amfibis: granotes verdes, reinetes, tritons,.. i rèptils com la tortuga de rierol...Però se’ns dubte, el grup més nombrós és el d’ocells: corbs marins, bernats pescaires, ànecs collverds, blauets, martinets de nit, polles d’aigua, cabussets i rasclons...S’han observat ocells rapinyaires com el milà negre i el petit falcó mostatxut...També el picot garser petit, que viu a les pollancredes de la riba.

Pel que fa a mamífers s’hi ha introduït la llúdria. I s’hi ha trobat com a la resta del municipi el senglar, el cabirol i la mostela.

Les espècies introduïdes per l’home que podem veure són el visó americà i el cranc americà.