"La Cooperativa" de Castellfollit de la Roca

Font: 
Jesús Culebras

El setembre de 1895 es van fer els primers esbossos dels primers estatuts que havien de regir la Sociedad de Consumo y crédito “la Castellfullitenses”. Dos anys més tard començà a funcionar plenament la Cooperativa, es va decidir canviar el nom pel de “la Fraternitat”. Els estatuts incidien en la defensa de la classe treballadora , i la societat. ,

La Cooperativa funcionava amb moneda pròpia. En primer lloc la Cooperativa estava situada en un edifici al carrer Carretera 43 però gràcies als beneficis es va comprar una nova seu.

Durant la Guerra Civil va ajudar a refugiats, va lliurar els racionaments a les famílies de la població i va enviar aliments al front.

Després de la guerra el dinamisme de la Cooperativa va perdre força fins a convertir-se en un simple centre de comerç. Finalment el descens de les vendes i la puja de la Seguretat Social obligaren a tancar-la. L’any 1979 “la Fraternitat” , optà per lliurar a l’Ajuntament de la població tot el material i la casa, amb la finalitat que es destinés a obres benèfiques, socials o culturals al servei de la població.


 ,