El setembre de 1895 es van fer els primers esbossos dels primers estatuts que havien de regir la Sociedad de Consumo y crédito “la Castellfullitenses”. Dos anys més tard començà a funcionar plenament la Cooperativa, es va decidir canviar el nom pel de “la Fraternitat”. Els estatuts incidien en la defensa de la classe treballadora , i la societat. ,

La Cooperativa funcionava amb moneda pròpia. En primer lloc la Cooperativa estava situada en un edifici al carrer Carretera 43 però gràcies als beneficis es va comprar una nova seu.

Durant la Guerra Civil va ajudar a refugiats, va lliurar els racionaments a les famílies de la població i va enviar aliments al front.

Després de la guerra el dinamisme de la Cooperativa va perdre força fins a convertir-se en un simple centre de comerç. Finalment el descens de les vendes i la puja de la Seguretat Social obligaren a tancar-la. L’any 1979 “la Fraternitat” , optà per lliurar a l’Ajuntament de la població tot el material i la casa, amb la finalitat que es destinés a obres benèfiques, socials o culturals al servei de la població.


 ,

Participa

Pots ajudar de moltes maneres a fer créixer El Camí, un projecte col·laboratiu que té la seva raó de ser en la participació de la gent del territori. Tant si només vols rebre informació de les nostres activitats com si vols prendre part activa en la construcció d’El Camí sortint a marcar el traçat pel teu municipi, trobaràs la manera d’implicar-te que més s’adeqüi a les teves preferències. Entre tots fem El Camí!
 

Registra't

Dóna a conèixer el teu municipi publicant un article a la Camipèdia.

 

Participa en la Secció de Caminades

Participa en organitzar una caminada a l'any a la teva comarca.

 

Fes-te soci/a del Camí

Entre tots i totes mantenim viu el Cami!

 

Fes-te amic del Camí

Estigues informat de totes les activitats.

 

Esteu aquí