Ubicació: 

Castellers: Els nens del Vendrell

La cultura popular al Vendrell és diversa i ben representada per un teixit associatiu dens i històric. Pel que fa als castellers, la història dels Nens del Vendrell es remunta a l'any 1926, i to i que la seva època de més esplendor va ser entre els anys 50 i 70 del segle XX, el 2001, el seu cap de colla, en Jan Julivert, va rebre de mans de la Generalitat de Catalunya la Creu de Sant Jordi. 

Els nens del Vendrell van fer història descarregant el primer 3 de 8 del segle XX l'any 1951, el primer pilar de 7 amb folre del segle XX l'any 1969, i el primer 2 de 8 amb folre del segle XX l'any 1970. Així, van guanyar la cinquena edició del concurs de castells de Tarragona de 1970.El de  1952 també se'l van endur, empatant en el primer lloc amb la Muixerra de Valls.

Les seves Diades més destacades són la Festa Major del Vendrell, al juliol, la Diada de Santa Teresa, a l'octubre, i la Diada de Sant Zacaries, al novembre.

Més cultura popular

Agrupació de Cultura Popular del Vendrell, L’Embarcada neix el maig del 2006 fruit de la unió en una mateixa associació del Ball de Bastons del Vendrell, les Gralles del Baix Penedès i la gent que va impulsar la recuperació del Ball de les Gitanes i el Ball de Pastorets. Així, des de la seva creació, també han impulsat el el Ball de Panderos, un ball tradicional del Penedès i han recuperat el Ball de Valencians, ball amb uns orígens directament lligats als castells.  L’Embarcada s'ha consolidat, docns, com un referent de la cultura popular del Vendrell.

Participa

Pots ajudar de moltes maneres a fer créixer El Camí, un projecte col·laboratiu que té la seva raó de ser en la participació de la gent del territori. Tant si només vols rebre informació de les nostres activitats com si vols prendre part activa en la construcció d’El Camí sortint a marcar el traçat pel teu municipi, trobaràs la manera d’implicar-te que més s’adeqüi a les teves preferències. Entre tots fem El Camí!
 

Registra't

Dóna a conèixer el teu municipi publicant un article a la Camipèdia.

 

Participa en la Secció de Caminades

Participa en organitzar una caminada a l'any a la teva comarca.

 

Fes-te soci/a del Camí

Entre tots i totes mantenim viu el Cami!

 

Fes-te amic del Camí

Estigues informat de totes les activitats.

 

Esteu aquí