Temàtica: 
Ubicació: 

Les condicions atmosfèriques pròpies de la zona mediterrània, si bé amb la important incidència de la tramuntana, són les que dominen en el clima de la Vajol.

A la primavera, assolellada, el paisatge vegetal es recupera tot donant una gran vistositat i coloració a la natura.

La tardor té una llum nítida i formosa gràcies a l’acció de les ventades de la tramuntana, que escampa la fullaraca i, a la vegada comença a portar-nos el fred.

L’estiu és xafogós, amb un buf d’un aire tebi i net molt agradable de respirar.

A l’hivern, els boscos caducifolis han perdut la fulla i estan com adormits, i de tant en tant la neu els cobreix amb un mantell de color blanc que els fa molt bonics.

Són poc freqüents les calamarsades i les pedregades, però sí que hi ha dies de boires baixes.

Quant a precipitacions o pluges, aquestes són irregulars i, en general, no gaire abundoses. Els estius són secs, i plou, sobretot, a la primavera i a la tardor.

Pel que fa a vents, predominen els forts del nord, sobretot la tramuntana, a resultes de la qual, no és gens d’estranyar que la Vajol gaudeixi de molta lluminositat durant tot l’any.

Participa

Pots ajudar de moltes maneres a fer créixer El Camí, un projecte col·laboratiu que té la seva raó de ser en la participació de la gent del territori. Tant si només vols rebre informació de les nostres activitats com si vols prendre part activa en la construcció d’El Camí sortint a marcar el traçat pel teu municipi, trobaràs la manera d’implicar-te que més s’adeqüi a les teves preferències. Entre tots fem El Camí!
 

Registra't

Dóna a conèixer el teu municipi publicant un article a la Camipèdia.

 

Participa en la Secció de Caminades

Participa en organitzar una caminada a l'any a la teva comarca.

 

Fes-te soci/a del Camí

Entre tots i totes mantenim viu el Cami!

 

Fes-te amic del Camí

Estigues informat de totes les activitats.

 

Esteu aquí