Ubicació: 

Algunes celebracions típiques de la vila tenen un origen ancestral, com el Pa Beneit, que se celebra per les Festes dels Barris, a principis de juliol. D'altres, tot i ser més recents, han arrelat fortament a la vila, com la Festa de la Bicicleta. Al Vendrell, però, les dues festes grosses són la Festa Major, per Santa Anna, i la Fira, a l’octubre, que se celebra des de 1829.

Gener
Pastorets Infantils i Pastorets del Vendrell
Sant Antoni, Rifa del Porc
Festa Major de Sant Vicenç de Calders. El dia 22 de gener se celebra la Festa Major d’hivern de Sant Vicenç poble.

Febrer
Xatonada Popular al Vendrell (el Baix Penedès) - el primer cap de setmana de febrer, festa gastronòmica al bressol del xató. Amb el "Concurs de Mestres Xatonaires" (des de 1987) i l' "Exhibició de Xatonaires Infantils" (des de1988). Per celebrar l’inici de la temporada gastronòmica s'organitza una gran festa popular amb concursos i degustació en la qual participen milers de persones.
Els Tres Tombs

Maig
Festa de la Bicicleta , l’últim diumenge de maig. És una festa plena de color i originalitat amb multitud de bicicletes guarnides i decorades per a l’ocasió.
Concurs de Roses
Mercat de la Planta i la Flor
 

Juny
Festes d’Estiu a les platges
Turismar, a Coma-ruga. Se celebra pels volts de Sant Joan i alterna actes lúdics i comercials. S’instal·la als voltants del port de Coma-ruga i els balls, els concursos, els castells de focs i altres actes l'omplen de color i de festa popular.
 

Juliol
Festival Internacional de Música Pau Casals, a l’Auditori Pau Casals. Hi actuen solistes i agrupacions orquestrals del màxim nivell. El festival s’estén de juliol a agost.
Pa Beneit, Festes dels Barris. El juliol comença solemnement amb les festes del Pa Beneit, una de les tradicions més originals i característiques de la vila. És una celebració d’origen medieval relacionada amb el temps de la sega. Actualment se celebra la primera setmana de juliol i les parelles, vestides amb guarniments propis per a l’ocasió, van a beneir una coca decorada amb clavells. La festa dura una setmana i cada dia es fa un recorregut pels carrers d’un barri diferent.


Festa Major del Vendrell. Se celebra al llarg de quatre dies, del 25 al 28 de juliol. Sant Jaume és la vigília de la festa gran. El 26 de juliol, festivitat de Santa Anna, patrona de la vila, és el dia més important de la Festa Major.

Agost
Festival Internacional de Música Pau Casals, a l’Auditori Pau Casals
Festa d’Estiu de Sant Vicenç de Calders. Se celebra la primera setmana d’agost.
Festa Major de Sant Salvador : 6 d’agost. Es fa ball al carrer, cercavila i castell de foc.
Festa Major de Coma-ruga: 15 d’agost. S'hi fan castells de foc, balls, espectacles infantils...

Octubre
Fira de Santa Teresa. A actualment es fa coincidir amb el cap de setmana més proper al 15 d'octubre. Fira multisectorial.
Fira de la Ceràmica. Coincideix amb la Fira de Santa Teresa. Biennal.
Mostraví. Aplega una exposició i degustació de vins i caves, tot coincidint amb la Fira de Santa Teresa. Biennal.
Entimostra,  biennal. És una demostració de les activitats dutes a terme per les entitats locals.

Novembre
Rostada Popular

Desembre
Concert d'aniversari del naixement de Pau Casals, a l’església parroquial
 

Participa

Pots ajudar de moltes maneres a fer créixer El Camí, un projecte col·laboratiu que té la seva raó de ser en la participació de la gent del territori. Tant si només vols rebre informació de les nostres activitats com si vols prendre part activa en la construcció d’El Camí sortint a marcar el traçat pel teu municipi, trobaràs la manera d’implicar-te que més s’adeqüi a les teves preferències. Entre tots fem El Camí!
 

Registra't

Dóna a conèixer el teu municipi publicant un article a la Camipèdia.

 

Participa en la Secció de Caminades

Participa en organitzar una caminada a l'any a la teva comarca.

 

Fes-te soci/a del Camí

Entre tots i totes mantenim viu el Cami!

 

Fes-te amic del Camí

Estigues informat de totes les activitats.

 

Esteu aquí