Calendari de festes de Búger

Dimecres, 28 maig, 2014
Ubicació: 
Font: 
pas
Text publicat per: 
PAS (Fonts: Web d'Arts Mallorca (http://www.artsmallorca.com) / Web de Fires i Festes de Mallorca www.firesifestesdemallorca.com/ Web d'Agenda Mallorca (www.agendamallorca.net)

Fira i festa des Jai, del 27 d´abril al 5 de maig

 El primer diumenge de maig, Búger celebra aquesta festa que es va recuperar el 1977 i que rememora un antic costum: quan els avis tornaven al poble després d’acudir a les fires d’Inca i Sineu, eren rebuts pels seus néts. Avui la figura del jai es passeja amb carro i reparteix caramels entre els al·lots. El ritual s’acompanya d’un altre tipus d’activitats al llarg del dia, com ara curses populars, balls tradicionals i actuacions musicals. A més, durant tot el cap de setmana se celebra una fira agrícola, ramadera, industrial i artesanal.

Festes de Sant Pere, del 22 al 30 de juny

Festa major de Búger per commemorar el sant del seu patró. Hi inclouen berbenes, activitats lúdiques, culturals, esportives i la cercavila de xemeneiers.

Fira de Ses Rondalles, 11 i 12 d’octubre

El món imaginari en el qual es mou aquesta fira cultural són les rondalles mallorquines, contes populars recopilats per l’escriptor Antoni Maria Alcover i publicats el 1880 amb el pseudònim de Jordi des Racó. En aquest dia, els principals carrers del poble de Búger s’adornen amb decorats que representen escenes de les rondalles més famoses. També es fan tallers, cercaviles, lectures dramatitzades, etc.

Mercat setmanal, dissabte, de 8h a 12h