Ubicació: 

L’Agrupació Musical L’Alcalaten de l’Alcora: 
La primera banda de què es té coneixement en la localitat sona a finals del segle XIX, i ja per l'any 1916 ja hi havia dos bandes en la capital de l'Alcalaten: «la Banda dels Lliberals» dirigida per Vicent Masó i Garcés, i «la Banda dels Conservadors» dirigida per En Melxor Escrig Tirat.  
Però la música, que va superar la política en l'Alcora, va unificar les dos bandes sota la direcció d'Emili Mallol Andrés, iaio del director actual de la banda, Emilio Mallol Aicart. 
Els directors que han estat al capdavant de la banda de l'Alcora són Eugenio Macián Cervelló, Antonio Clavell Clavell, Jerónimo Gargallo Bueso, Salvador Cotanda, Vicente Porte'ls Tomàs i Vicent Serrano Gil.  
En 1975 la banda va desaparéixer, però el parèntesi va ser curt. Només un any després, Vicent Serrano Gil, l'últim director de la desapareguda banda, va acceptar el repte de refundar-la, i va començar des de zero, amb nous músics i il·lusions renovades.  
La nova banda va eixir al carrer el 25 d'agost de 1978, un divendres de festes. En 1987 Vicent Serrano va deixar la direcció de la banda i ho va substituir Vicente Ortiz Diago. Durant este període la banda es va presentar en diversos certàmens, i va aconseguir el primer premi del certamen provincial de bandes de música de la tercera secció en 1993 a Segorbe i en 1995 a Vilafranca; i el primer premi i menció d'honor de la tercera secció del certamen internacional de bandes de música de la ciutat de València l'any 1995, la qual cosa va convertir a la de l'Alcora en la primera banda de la província de Castelló guardonada amb este premi.  
Des de juny de 1998, la direcció de la banda de l'Agrupació Musical l'Alcalatén de l'Alcora està a càrrec d'Emili Mallol Aicart. En els últims anys va participar en el Certamen Nacional de Bandes de Música Ciutat de la Sénia, on va obtindre el segon premi en la categoria de
segona secció, així com en el projecte Castelló Cultural, en el que va participar amb concerts en l'auditori de Castelló i Peníscola.  
En 2009, la banda va guanyar el primer premi i Menció d'honor de la segona secció del Certamen Provincial de la Diputació, celebrat en l'Auditori de Castelló el 17 de maig.

Participa

Pots ajudar de moltes maneres a fer créixer El Camí, un projecte col·laboratiu que té la seva raó de ser en la participació de la gent del territori. Tant si només vols rebre informació de les nostres activitats com si vols prendre part activa en la construcció d’El Camí sortint a marcar el traçat pel teu municipi, trobaràs la manera d’implicar-te que més s’adeqüi a les teves preferències. Entre tots fem El Camí!
 

Registra't

Dóna a conèixer el teu municipi publicant un article a la Camipèdia.

 

Participa en la Secció de Caminades

Participa en organitzar una caminada a l'any a la teva comarca.

 

Fes-te soci/a del Camí

Entre tots i totes mantenim viu el Cami!

 

Fes-te amic del Camí

Estigues informat de totes les activitats.

 

Esteu aquí