Capital

Superfície

583.10km²

Població

898 173hab.

Densitat

1 540.00hab/km²

Data Població

2012

La comarca del Vallès Occidental té un total de 23 municipis. La seva proximitat a Barcelona i les bones comunicacions que hi ha fa que sigui la segona comarca en població de Catalunya. A mesura que ens allunyem de Barcelona en direcció Bages, la densitat de població va disminuint.

Els municipis amb més habitants de la comarca són Sabadell i Terrassa, que a més, comparteixen capitalitat.

El Vallès Occidental limita amb el Bages (al nord), el Vallès Oriental (al nord i a l'est), el Baix Llobregat (a l'oest), el Barcelonès (al sud). Amb el Vallès Oriental forma la gran comarca natural del Vallès. Geogràficament, el Vallès i el Penedès formen la Fossa tectònica del Vallès-Penedès, dins de la Depressió Prelitoral Catalana.

Informació Pràctica: 

La comarca és un dels principals nusos de comunicacions de Catalunya. Diversos eixos la creuen en totes direccions.

Autopistes

  • L'autopista AP-7 creua el Vallès en direcció est-oest.
  • L'autopista C-58 creua la comarca de nord a sud, i uneix el nord de Barcelona amb Manresa a través de Montcada i Reixac, Cerdanyola del Vallès, Sabadell i Terrassa.
  • També hi ha connexió entre Manresa, Terrassa i Barcelona a través de l'autopista C-16 o dels Túnels de Vallvidrera, per Sant Cugat del Vallès i Rubí.
  • L'autopista C-33 uneix Montcada i Reixac i Mollet del Vallès i serveix per connectar el nord de Barcelona amb l'autopista AP-7 en direcció nord-est.

Ferrocarrils

Les dues companyies de ferrocarril que operen a Catalunya tenen línies al Vallès Occidental. Per part de RENFE, hi passa la línia Barcelona-Lleida per Manresa (R4), la de Barcelona a la UAB (R7) i la de Martorell a Granollers (R8). Les línies dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, anomenades "Metro del Vallès", uneixen Barcelona amb Sabadell i Terrassa (línies S1, S2 i S5).

Autobús

L'empresa Sarbús és la que dona cobertura interurbana i urbana a la comarca.

Esteu aquí