Capital

Superfície

2 459.00km²

Població

12 811hab.

Densitat

5.20hab/km²

Data Població

2006

La Ribagorca una comarca de la la Franja de Ponent. Administrativament es una comarca aragonesa que integra mes municipis dels que antigament pertanyien a la comarca de la Ribagorca que avui es dividida entre el Principat de Catalunya (Alta Ribagorca) i l'Arago.

Medi i Paisatge: 

El medi natural de la comarca es caracteritza per pics, valls i serres. Les especies de fauna mes destacables son: el gall fer, l'habitat del qual son les parts mes elevades de boscos de pi negre; les lludrigues, d'habitat fluvial; la geneta, als carrascars; a mes d'una gran varietat ornitologica i una gran varietat d'aus rapinyaires, com una de les darreres poblacions de trencalos.

Activitat econòmica: 

La Ribagorca presenta una economia principalment basada en l'agricultura i la ramaderia, amb una activitat industrial poc important basada en petites i mitjanes empreses i amb un baix nivell de serveis i infraestructures. L'agricultura presenta un baix percentatge de terres conreades tot i la gran quantitat d'aigua i un tamany forca petit de les explotacions, causa que fa que els conreus siguin  poc rentables, ja que es molt dificil utilitzar les noves tecnologies en la produccio. Els cultius que es realitzen a la comarca, per ordre d'importancia son: civada, ordi, ametlles i alfals, amb una produccio agraria comarcal del 5,7% del total provincial. La ramaderia de la comarca es basa en el bestiar ovi, amb uns 136.000 caps, el vaqui amb 22.000 caps i, per ultim, el porci. L'aportacio de la ramaderia en el valor total de produccio agraria es del 80,9%, respecte el 19% dels cultius agricoles.

El sector industrial de la comarca te poca importancia ja que nomes dona llocs de treball a un 12% de la poblacio activa, basant-se principalment en les petites empreses. A mes, cal tenir en compte, que l'activitat industrial es centra a Graus (el 68%), i que es tambe alli on hi ha alguna mitjana empresa en el sector textil i la confeccio.

El sector dels serveis dona lloc a un 45% de la poblacio activa. La dotacio d'equipaments, serveis i infraestructures de la comarca es molt baixa, i la major part corresponen a comerc, reparacio de vehicles i hostaleria, aquesta darrera es destacable degut a l'augment del turisme.

La gran bellesa del paisatge i l'estacio d'esqui de Cerler donen riquesa a la comarca, donant lloc a un augment del turisme de cap de setmana i de segona residencia.

Informació Pràctica: 

Com arribar-hi amb transport public?

 

RENFE

902 24 02 02

www.renfe.es

 

ALOSA

902 210 700

www.alosa.es

 

 

 

Esteu aquí