Tradicions i festes a Cerdanyola del Vallès

Font: 
Ajuntament de Cerdanyola del Vallès
Text publicat per: 
PAS

La Cerdanyola de les tradicions i festes

A la ciutat són assenyalats els dotze mesos de l'any. S’hi celebren un munt d’activitats de caire tradicional, cultural i festiu, molt seguides per la població.

Cerdanyola del Vallès té dues grans festes: el Roser de maig (la festa major, que es celebra el primer cap de setmana de maig) i el dia de Sant Martí (patró del municipi que es celebra ca a l’11 de novembre). A més, a Cerdanyola s'hi celebren altres tradicions de la terra i d'arreu i esdeveniments de categoria internacional com el Festival Blues Cerdanyola, el Festival Internacional de Teatre Infantil i Juvenil (FIT Cerdanyola) i la Mostra de Dansa Popular i el Fanntosfreak o d’altres com la Pallassada o el MAC&Xics, possibles tots ells gràcies a l'esforç de molta gent,i d' un teixit associatiu dinàmic i participatiu que dóna impuls a la ciutat.

Festes d'hivern. Del 21 de desembre al 21 de març. Festes i tradicions al voltant de Nadal i Carnestoltes. Tres grans desfilades (la cavalcada dels Reis Mags d'Orient, la rua de carnaval i els Tres Tombs).

Festes de primavera. Del 21 de març al 23 de juny. Per celebrar colors i olors. L'arribada del bon temps convida a gaudir dels llibres i les roses, de la festa major del Roser de Maig i de les fires als carrers.

Festes d'estiu. Del 23 de juny al 23 de setembre. Les revetlles de Sant Joan inauguren una temporada de nits a la fresca. La nit del concert al castell, de la cantada d'havaneres i rom cremat. Les nits de la Mostra de Dansa i dels curtmetratges fantàstics del Fantosfreak. L'11 de setembre la diada nacional de Catalunya.

Festes de tardor. Del 23 de setembre al 21 de desembre. Durant els mesos de tardor, temps de grans festes i fites, tenen lloc el festival internacional de Teatre Infantil i Juvenil (FIT) i el Festival Internacional de Blues de Cerdanyola, ambdós convocats bianualment. El nom de Cerdanyola del Vallès és conegut gràcies a aquests esdeveniments però hi també altres cites, com la festa patronal de Sant Martí, la Festa de Tardor que sacseja la vida de la ciutat.