Dissabte, 30 juliol, 2022 a Dimecres, 3 agost, 2022

Una caminada de 5 etapes amb continguts i pràctiques meditatives en la natura espectacular del Prepirineu i Pirineu del Ripollès. Si algú no pot tots els dies, es poden fer etapes parcials, consulteu-nos les opcions.

Boscos i rieres, cims i fondalades, romànic i gastronomia s'entrellaçaran amb estones de caminar contemplant el paisatge, estones de meditació i ioga matinal, omplint-nos de l'energia dels cims propers.

Un dels camins més simbòlics del país, que enllaça tres mites tan inspiradors i transformadors com la plenitud (Vidabona), la fertilitat (Núria) i el nodriment (Montgrony). Els cims i la natura seran l'escenari que ens acompanyarà a transitar subtilment les etapes del camí interior a la plenitud, una vivència personal i diferent per a cadascú, sense doctrines ni referències religioses.

No cal experiència prèvia en meditació ni ioga ni gran nivell excursionista, més enllà de caminar 4 o 5 hores al dia, amb aturades i al ritme de cadascú.

Etapes:

Dissabte 30 juliol:   Ripoll - Vidabona - Bruguera (10 Km. Desnivell positiu: 700 m). Nit a l'hostal de Bruguera.
Diumenge 31Bruguera - Ribes de Freser - Queralbs (13,4 Km. Desnivell positiu: 300 m). Nit en hostal de Queralbs.
Dilluns 1 d'agostQueralbs - Núria (13,4 Km. Desnivell positiu:  877 m). Nit a l'alberg Pic de l'Àliga de Núria.
Dimarts 2 d'agost: Núria - Planoles (14 Km. Desnivell negatiu: 850 m). Etapa que va carenejant planera amb vistes espectaculars. Baixada final pronunciada fins a Planoles. Nit a l'alberg de Planoles.
Dimecres 3 d'agost: Planoles - Montgrony (7,7 Km. Desnivell positiu: 810 m). Pujada inicial llarga que té premi en arribar al coll. Després pla i baixada fins a Montgrony. Dinar a l'hostal de Montgrony.

Inscripció pels 5 dies: 365 €/persona orientativament. Socis del PAS-Amics del Camí: 350 € (el cost final s'acabarà d'afinar un cop ens confirmin els preus de cada establiment)
Inclou: organització i guiatge dels 5 dies, dormir i tots els àpats menys el dinar del 1r dia (pícnic de casa). No inclou desplaçament final en taxi al punt de partida.

Recomanem viure l'experiència completa dels cinc dies, però si no us fos possible oferim aquestes opcions:

Opció 3 dies i dues nits. Preu orientatiu: 250 € (s'acabaria d'afinar segons on es pernocti)
Opció 2 dies i una nit. Preu orientatiu: 150 € (s'acabaria d'afinar segons on es pernocti)
Opció 1 dia. Preu orientatiu: 60 € (s'acabaria d'afinar segons àpats)
El retorn des dels punt intermedis en cas de no assistir tots els dies va a càrrec de cadascú. Tant a Queralbs, com a Núria com a Planoles es pot retornar en tren.

Si algú necessita reduir costos autogestionant-se part dels àpats, ens ho podeu consultar també.

En cas d'especificitats alimentàries, feu-nos-ho saber i ho demanarem als llocs on pernoctem.

Els vehicles els recuperarem el darrer dia amb taxi compartit des del punt d'arribada a Montgrony (cost no inclòs, a dividir entre els assistents; orientativament, 10 euros/persona).

Lloc i hora de trobada: Ripoll, 9h
El darrer dia conclourà aproximadament a les 17 - 18h.

Dinàmica orientativa de cada dia:

Esmorzar al lloc de pernoctació.
Breu sessió d'estiraments i ioga matinal.
Caminada amb aturades puntuals per descansar, dinàmiques meditatives individuals o grupals i el que suggereixin els diferents espais i moments. Cada dia els exercicis i la intenció estaran orientats a una de les diferents estacions/etapes del camí a la plenitud, representades en el dibuix de l'espiral.
Dinar en ruta.
Arribada al final d'etapa i temps lliure.

Idioma de l'activitat: català.

Podeu veure informació general d'aquest tram a la pàgina d'El Camí.

Inscripcions obertes a elpas@elcami.org fins al 14 de juliol

(16 places; la plaça queda reservada en el moment de fer la paga i senyal).

Facilitadors:

Lluís Planas és promotor de tallers i processos de democràcia participativa, diàleg i consens per adults i infants, pensament global, acció noviolència i d'interioritat enfocada a la plenitud individual i col·lectiva.
https://lluisplanash.blogspot.com/  ·  @LluisPlanasH  ·   lluisplanas@pas.cat

 

Emma Sala és gestora cultural, presidenta de l'associació PAS- Amics del Camí i membre del grup de treball Camí de Plenitud.                                                                   emmasala@pas.cat

 


Enfocament

Donarem un sentit actualitzat a aquests tres llocs mítics i ancestrals del Pirineu català, combinant el caminar amb pràctiques senzilles per connectar amb la natura i amb les quatre estacions del camí a la plenitud que Xirinacs va sintetitzar a partir de les diferents savieses i tradicions:

   deixar anar (la tardor: l'alliberament d'aferraments del propi subjecte)
   deixar-se fondre (l'hivern: la consciència universal, la no-dualitat)
   deixar-se inspirar (la primavera dels dons i propòsit vital. Inici de noves etapes, projectes, relacions.)
   la realització del propòsit vital (l'estiu, els fruits)

 

Esteu aquí