Set consells per usar l'aplicació mòbil d'El Camí
(en general, vàlids també per l'app de Wikiloc i d'altres)

Pots cercar rutes per diferents vies: des del mapa general (clicant sobre la traça de la zona que vulguis), o des del llistat general de trams i rutes, o cercant "a prop d'on sóc" o bé teclejant al cercador el nom d'un municipi o comarca.
Alguns consells quan et posis en ruta:

1. COBERTURA: T'aconsellem que et descarreguis en zones urbanes (prèviament a anar a zones amb menys cobertura) el mapa i els trams o rutes que vulguis seguir. Per a fer-ho vés a Menú Inicial/Configuració/Ajustos/Navegació offline. 

2. POSA EL MÒBIL EN MODE AVIÓ: Per no quedar-te sense bateria a mitja ruta, amb el perill de pèrdua que pot comportar, és aconsellable descarregar la traça prèviament i tot seguit posar el mòbil en mode avió. El geolocalitzador del mòbil funciona igualment sense cobertura (va per satèl·lit) i evitaràs el consum de bateria permanent de les dades mòbils.
Si a més abans de sortir fas zooms al mapa, és probable que et quedi en memòria cau i el puguis veure tot i ser en mode avió durant la ruta. En cas que no, com que la traça GPS la tindràs desada, podràs seguir la línia de l'itinerari igualment tot i que no es visualitzin els mapes.

3. MAPES DE L'INSTITUT CARTOGRÀFIC DE CATALUNYA: per als trams de Catalunya t'aconsellem marcar la casella "Topogràfic ICGC" del menú superior dret que t'apareix a cada mapa: disposa de mapes detallats a diverses escales amb tots els topònims i fins i tot el contorn de les cases aïllades.

4. TRAMS D'EL CAMÍ: En aquesta app hi trobaràs informació i el traçat GPS dels diferents Trams d'El Camí (uneixen dues o més comarques), que poden ser trams troncals (vermells) o trams brancals (groc). Són la ruta en sí, la infraestructura general d'El Camí que uneix de forma contínua totes les comarques i illes de parla catalana.

5. RUTES TEMÀTIQUES: Si els trams són El Camí en sí, les rutes temàtiques d'un, dos o més dies són parts dels trams "empaquetats" amb propostes temàtiques concretes i podent fer cerques per grau de dificultat, dies de durada i amb etapes proposades. Gradualment se'n van creant de noves.

6. CERCADOR PER POBLACIÓ O COMARCA: Si cerques trams per municipi o comarca, és possible que no et surtin totes les que passen per un municipi o comarca concret. Pots buscar directament els trams al mapa que apareix al "Llistat de trams" del menú inicial.

7. CAMIPÈDIA DE LES POBLACIONS. Des del menú inicial pots accedir al web de la Camipèdia: l'enciclopèdia territorial oberta d'El Camí on tothom pot publicar textos referents a qualsevol temàtica d'un municipi o comarca, o bé posar-hi l'enllaç a altres fonts. En cas que la població que cerques no tingui encara entrades, t'aconsellem cercar-ho a la WIKIPÈDIA o a la pàgina del respectiu ajuntament.
T'animem a entrar textos o enllaços d'informació del teu municipi creant-te un usuari a la Camipèdia!

Participa

Pots ajudar de moltes maneres a fer créixer El Camí, un projecte col·laboratiu que té la seva raó de ser en la participació de la gent del territori. Tant si només vols rebre informació de les nostres activitats com si vols prendre part activa en la construcció d’El Camí sortint a marcar el traçat pel teu municipi, trobaràs la manera d’implicar-te que més s’adeqüi a les teves preferències. Entre tots fem El Camí!
 

Registra't

Dóna a conèixer el teu municipi publicant un article a la Camipèdia.

 

Participa en la Secció de Caminades

Participa en organitzar una caminada a l'any a la teva comarca.

 

Fes-te soci/a del Camí

Entre tots i totes mantenim viu el Cami!

 

Fes-te amic del Camí

Estigues informat de totes les activitats.

 

Esteu aquí