Temàtica: 

Cim del Cel és el nom del vi de Casa Beal. Les vinyes, plantades a Nagol entre 1.000 i 1.050 metres d’alçada, són una de les vinyes més altes d’Europa. La família Visa Tor, andorrana de tota la vida, va començar a plantar els ceps el 1978, per trobar les varietats més adequades a les temperatures, l’alçada i el terreny. Finalment, treballen bàsicament , amb ceps empeltats de la varietat Gewürztraminer, molt cultivada a l’Alsàcia, , Alemanya i Àustria. El 2006 presenten la seva primera anyada de vi blanc dolç, amb raïm collit el 2005.

Una de les innovacions que utilitzen és la viticultura biodinàmica, que consisteix a aplicar diferents tècniques a la vinya segons les fases de la lluna per tal d’aconseguir una maduració equilibrada entre el fruit i la planta.

Des de l’any 2009, casa Beal va començar a desenvolupar el Vi de Gel el qual sortirà al mercat al 2011. Aquest vi presenta la curiositat que els raïms, per collir-los, s’han d’haver congelat a una temperatura entre 8 i 12 graus sota zero. D’aquesta manera, part de l’aigua que contenen es queda dins de la premsa i s’obtenen mostos molt concentrats.

Participa

A totes les activitats i iniciatives que anem creant

Registra't

Dóna a conèixer el teu municipi publicant un article a la Camipèdia.

Fes-te vetllador del camí

Ajuda a definir i marcar el teu tram d'El Camí.

Fes-te soci / padrí del camí

Ajuda'ns a fer El Camí!

Fes-te amic del camí

Estigues informat de totes les novetats.