Temàtica: 

Cim del Cel és el nom del vi de Casa Beal. Les vinyes, plantades a Nagol entre 1.000 i 1.050 metres d’alçada, són una de les vinyes més altes d’Europa. La família Visa Tor, andorrana de tota la vida, va començar a plantar els ceps el 1978, per trobar les varietats més adequades a les temperatures, l’alçada i el terreny. Finalment, treballen bàsicament , amb ceps empeltats de la varietat Gewürztraminer, molt cultivada a l’Alsàcia, , Alemanya i Àustria. El 2006 presenten la seva primera anyada de vi blanc dolç, amb raïm collit el 2005.

Una de les innovacions que utilitzen és la viticultura biodinàmica, que consisteix a aplicar diferents tècniques a la vinya segons les fases de la lluna per tal d’aconseguir una maduració equilibrada entre el fruit i la planta.

Des de l’any 2009, casa Beal va començar a desenvolupar el Vi de Gel el qual sortirà al mercat al 2011. Aquest vi presenta la curiositat que els raïms, per collir-los, s’han d’haver congelat a una temperatura entre 8 i 12 graus sota zero. D’aquesta manera, part de l’aigua que contenen es queda dins de la premsa i s’obtenen mostos molt concentrats.

Participa

Pots ajudar de moltes maneres a fer créixer El Camí, un projecte col·laboratiu que té la seva raó de ser en la participació de la gent del territori. Tant si només vols rebre informació de les nostres activitats com si vols prendre part activa en la construcció d’El Camí sortint a marcar el traçat pel teu municipi, trobaràs la manera d’implicar-te que més s’adeqüi a les teves preferències. Entre tots fem El Camí!
 

Registra't

Dóna a conèixer el teu municipi publicant un article a la Camipèdia.

 

Participa en la Secció de Caminades

Participa en organitzar una caminada a l'any a la teva comarca.

 

Fes-te soci/a del Camí

Entre tots i totes mantenim viu el Cami!

 

Fes-te amic del Camí

Estigues informat de totes les activitats.

 

Esteu aquí