Ubicació: 

Una torre de guàrdia, origen del Castell
Inicialment, el Castell de Súria era una torre de guàrdia que posteriorment va evolucionar cap a l’edifici actual. En segles posteriors van ser construïdes les torres de la Pobla i de Salipota, amb una funció de vigilància, defensa i control del pas del riu Cardener.

La torre de la Pobla
Situada a tocar del barri Fusteret, és un dels edificis més antics de Súria. Data del segle XI i tenia funcions defensives i de control. La torre té planta circular, amb un diàmetre exterior de 5,35 metres. La seva alçada és d’uns 9 metres, amb una finestra d’accés situada a 5 metres d’alçada. La seva estructura interior consta de dos compartiments, separats per una falsa cúpula de pedra. Recents treballs arqueològics han permès establir que al voltant de la torre es van construir diferents edificacions a partir del segle XII.

La torre de Salipota
Edificada sobre el turó que domina el barri de Salipota, permetia una comunicació visual directa entre el castell del Poble Vell, la torre de la Pobla i la torre de Coaner (Sant Mateu de Bages). Els fonaments de la torre original encara són visibles, però la resta de l’actual estructura data del segle XIX. A mitjans d’aquella centúria, la torre de Salipota va formar part de la línia de telegrafia òptica Barcelona-Solsona, que va tenir un ús exclusivament militar. La torre de Salipota forma part dels elements patrimonials catalans inclosos en el Registre de Béns Culturals d’Interès Nacional, del departament de Cultura de la Generalitat.

 

 

Participa

Pots ajudar de moltes maneres a fer créixer El Camí, un projecte col·laboratiu que té la seva raó de ser en la participació de la gent del territori. Tant si només vols rebre informació de les nostres activitats com si vols prendre part activa en la construcció d’El Camí sortint a marcar el traçat pel teu municipi, trobaràs la manera d’implicar-te que més s’adeqüi a les teves preferències. Entre tots fem El Camí!
 

Registra't

Dóna a conèixer el teu municipi publicant un article a la Camipèdia.

 

Participa en la Secció de Caminades

Participa en organitzar una caminada a l'any a la teva comarca.

 

Fes-te soci/a del Camí

Entre tots i totes mantenim viu el Cami!

 

Fes-te amic del Camí

Estigues informat de totes les activitats.

 

Esteu aquí