Ubicació: 

A l'octubre, els mercats omplen els carrers de Tavèrnoles d'artesania, roba de segona mà, antiguitats i gastronomia. Per altra banda, es realitzen tallers, exposicions i conferències relacionats amb la cultura i el medi ambient. També es pot participar a la Cursa de Sant Galderic, al concurs de bolets o a la cursa de cavalls. I els més petits tenen un lloc reservat amb tot d'activitats de pintura i poden passejar amb poni pels carrers del poble.
Sant Galderic es converteix en una de les festes més característiques de Tavèrnoles pel fet de que tothom gaudeix d'un dia diferent, ple d'activitats per a tota la família.

Sant Galdric fou pagès que nasqué a Vilavella (actualement anomenada Sant Gauderic, al Carcassonès) a principis del s. IX. Ell u el seu germà conreaven les terres d'altri. Conegut per defensar sempre els drets dels pagesos contra els abusos i maltractes dels senyors.

La seva festivitat és el 16 d'octubre. És el sant patró del Rosselló, el Conflent i el Vallespir, de Perpinyà, de Sant Martí del Canigó i de Miralpeix, a més, és patró veritable dels pagesos catalans, fins a la seva substitució per Sant Isidre el Llaurador a partir del segle XVII. Avui, encara és venerat pels pagesos del Pirineu i la Catalunya Nord.

Va ser enterrat a Sant Martí del Canigó però amb la invasió francesa el 1654 fou traslladat a Sant Pau del Camp a Barcelona fins al 1781. Actualment són a la caterdral de Perpinyà.

De mica en mica, cada vegada més poblacions van restituint la commemoració de Sant Galderic com a patró dels pagesos catalans que havia restat oblidada durant molts anys.

Participa

Pots ajudar de moltes maneres a fer créixer El Camí, un projecte col·laboratiu que té la seva raó de ser en la participació de la gent del territori. Tant si només vols rebre informació de les nostres activitats com si vols prendre part activa en la construcció d’El Camí sortint a marcar el traçat pel teu municipi, trobaràs la manera d’implicar-te que més s’adeqüi a les teves preferències. Entre tots fem El Camí!
 

Registra't

Dóna a conèixer el teu municipi publicant un article a la Camipèdia.

 

Participa en la Secció de Caminades

Participa en organitzar una caminada a l'any a la teva comarca.

 

Fes-te soci/a del Camí

Entre tots i totes mantenim viu el Cami!

 

Fes-te amic del Camí

Estigues informat de totes les activitats.

 

Esteu aquí