Sant Esteve Solidari és una entitat que va néixer l’any 2000 a arrel del referèndum per a l’abolició del deute extern. Tenim com a objectiu la sensibilització amb la situació del tercer món, però amb el convenciment que qui ha d’actuar i modificar actituds i comportaments és la nostra societat. Al llarg d’aquests anys hem organitzat xerrades, campanyes de sensibilització per a l’objecció fiscal, exposicions, actes per la pau... Vam muntar un espectacle, “Sense equipatge”, per reflexionar sobre l’emigració, amb gent de totes les edats i amb emigrants d’aquí i d’allà. També organitzem el Cine Club de Sant Esteve que enguany ha encetat la sisena edició. Projectem nou pel·lícules anuals en VO de caràcter social. Hem celebrat cinc edicions del Festival de Cinema Social Revoltes en el qual durant un cap de setmana fem una taula rodona, xerrades, exposicions i projectem tres  ,pel·lícules d’autor i tres pel·lícules de temàtica social.

 ,

L’any 2003 vam oferir classes de català als nouvinguts. I el curs 2004-2005 l’AMPA de l’escola va fomentar la campanya de les Parelles Lingüístiques per tal d’afavorir aquest primer contacte amb la nostra llengua. Aquesta campanya va tenir una bona acollida durant la primera edició, però en aquests moments no té tanta força.

 ,

Com a entitat, el darrer any també hem participat en el projecte “Fem Xarxa. Compartim”, juntament amb l’escola del poble, els serveis socials de l’Ajuntament i el Consell Comarcal. El projecte està pensat per treballar preventivament amb aquells menors i les seves famílies que, per les seves característiques o dificultats, no poden tenir cura de l’educació del menor durant les seves hores lliures. L’objectiu és poder compartir amb altres famílies temps, activitats, etc. I que a través d’aquest compartir puguin anar trobant el seu espai dins del poble i de la comunitat, però sempre des d’una visió integradora.

 ,

 ,

Text redactat per: Isabel Godino , , , , Any: 2008

Participa

Pots ajudar de moltes maneres a fer créixer El Camí, un projecte col·laboratiu que té la seva raó de ser en la participació de la gent del territori. Tant si només vols rebre informació de les nostres activitats com si vols prendre part activa en la construcció d’El Camí sortint a marcar el traçat pel teu municipi, trobaràs la manera d’implicar-te que més s’adeqüi a les teves preferències. Entre tots fem El Camí!
 

Registra't

Dóna a conèixer el teu municipi publicant un article a la Camipèdia.

 

Participa en la Secció de Caminades

Participa en organitzar una caminada a l'any a la teva comarca.

 

Fes-te soci/a del Camí

Entre tots i totes mantenim viu el Cami!

 

Fes-te amic del Camí

Estigues informat de totes les activitats.

 

Esteu aquí