Sant Esteve Solidari

Font: 
pas

Sant Esteve Solidari és una entitat que va néixer l’any 2000 a arrel del referèndum per a l’abolició del deute extern. Tenim com a objectiu la sensibilització amb la situació del tercer món, però amb el convenciment que qui ha d’actuar i modificar actituds i comportaments és la nostra societat. Al llarg d’aquests anys hem organitzat xerrades, campanyes de sensibilització per a l’objecció fiscal, exposicions, actes per la pau... Vam muntar un espectacle, “Sense equipatge”, per reflexionar sobre l’emigració, amb gent de totes les edats i amb emigrants d’aquí i d’allà. També organitzem el Cine Club de Sant Esteve que enguany ha encetat la sisena edició. Projectem nou pel·lícules anuals en VO de caràcter social. Hem celebrat cinc edicions del Festival de Cinema Social Revoltes en el qual durant un cap de setmana fem una taula rodona, xerrades, exposicions i projectem tres  ,pel·lícules d’autor i tres pel·lícules de temàtica social.

 ,

L’any 2003 vam oferir classes de català als nouvinguts. I el curs 2004-2005 l’AMPA de l’escola va fomentar la campanya de les Parelles Lingüístiques per tal d’afavorir aquest primer contacte amb la nostra llengua. Aquesta campanya va tenir una bona acollida durant la primera edició, però en aquests moments no té tanta força.

 ,

Com a entitat, el darrer any també hem participat en el projecte “Fem Xarxa. Compartim”, juntament amb l’escola del poble, els serveis socials de l’Ajuntament i el Consell Comarcal. El projecte està pensat per treballar preventivament amb aquells menors i les seves famílies que, per les seves característiques o dificultats, no poden tenir cura de l’educació del menor durant les seves hores lliures. L’objectiu és poder compartir amb altres famílies temps, activitats, etc. I que a través d’aquest compartir puguin anar trobant el seu espai dins del poble i de la comunitat, però sempre des d’una visió integradora.

 ,

 ,

Text redactat per: Isabel Godino , , , , Any: 2008