Església parroquial de Santa Bàrbara: Es tracta d’un dels edificis més emblemàtics del poble. El 1627 es té constància, per primera vegada, de la construcció d'una església al lloc on es troba actualment. I al 1700 es va iniciar la construcció de l'edifici actual el, que seria objecte de reformes i obres posteriors entre el s. XIX i XX. 

Ca ses Monges: L’any La construcció d'aquest edifici data del 1897 sota la cessió del marquès de Vivot, amb la intenció que fos lloc de residència de les monges de la Caritat. Aquest edifici d’estil neogòtic, es va començar a contrsuir al 1900 i a l’actualitat acull la residència de la comunitat religiosa mentre que la resta de dependències s'ha habilitat com a Escoleta Municipal (de 0 a 3 anys).

Molí Nou: És l’únic molí de vent fariner que es conserva dins el nucli urbà, deixà de funcionar l’any 1915. El molí era propietat de la possessió de Sant Martí, i deixà de funcionar devers 1915. Segons la Guia del Pla, les seves antenes arribaven als 42 pams de llargària i movien dos jocs de moles, un per blat i l'altre per ordi.

La plaça Major: A la plaça Major, podem trobar una sèrie de cases interessants, entre d’altres les de  Ca l’Amo en Bernat Rumbande, Ca l’Amo Antoni de s’Estany o Cas Capellà Mateu i la Casa de la Vila

La Rectoria Vella: És una antiga casa que habità el vicari de l’església i des de 1913 que l’habita el rector

 

Altres edificis destaquen per la seva singularitat, entre ells:

Ca l'Amo en Jaume de s'Hostal, amb teules pintades a la volada; cas Metge Vell i ca sa Manascala, de traçat modernista; i d'altres de gran importància que revelen la posició social de les famílies que els originaren, com ca l'Amo en Bernat Rumbande, ca l'Amo Antoni de s'Estany, cas Capellà Mateu, ... També cal mencionar el Col.legi Públic Es Cremat, projectat el 1927 per l'arquitecte Guillem Forteza. Es un edifici que es caracteritza per l'ús d'arcades de mig punt suportades per columnes llises de capitell corinti, tant a la façana principal com en el pati interior.

Als voltants del poble

  • Pou Viguet: És un pou d'orígen àrab que es troba a la sortida del poble en direcció a Sant Martí. Té una coberta que tanca l'arc completament.
  • Caseta de son Pere Jaume i Pou de Son Pere Jaume: El conjunt de la caseta i del Pou de Son Pere Jaume es troba molt aprop del nucli urbà. La caseta és de construcció molt senzilla i es considera l'edificació més antiga del poble. Era una antiga possessió des d'on es començà la parcel-lació que havia de donar origen a l'assentament de tota la població que treballava a aquestes terres. Fa uns anys va ser restaurada.
  • Molins de sa Pleta de Sant Martí: Són dues torres separades per uns 20 metres una de l'altra, que formaven part de dos molins de vent que molien, un per les persones i l'altre pel bestiar. 
  • Torre d'Alcúdiarrom:  És una torre, presumiblement de defensa, on s'hi han trobat restes de ceràmiques de l'edat de ferro, del període de la romanització de l'illa i dels períodes medieval i islàmic.
  • Talaiots de Son Pou Vell: Són dues construccions de l'època talaiòtica, de planta circular, que popularment és conegut com a sa Clova des Lladres.
  • Possessions: Es Castellot que és la propietat més gran del terme municipal i Lanzell, o'hi troben restes d'un arc de mig punt, possiblement obra de les ordres hospitalàries que s'establiren a la contrada.

Participa

Pots ajudar de moltes maneres a fer créixer El Camí, un projecte col·laboratiu que té la seva raó de ser en la participació de la gent del territori. Tant si només vols rebre informació de les nostres activitats com si vols prendre part activa en la construcció d’El Camí sortint a marcar el traçat pel teu municipi, trobaràs la manera d’implicar-te que més s’adeqüi a les teves preferències. Entre tots fem El Camí!
 

Registra't

Dóna a conèixer el teu municipi publicant un article a la Camipèdia.

 

Participa en la Secció de Caminades

Participa en organitzar una caminada a l'any a la teva comarca.

 

Fes-te soci/a del Camí

Entre tots i totes mantenim viu el Cami!

 

Fes-te amic del Camí

Estigues informat de totes les activitats.

 

Esteu aquí