Calendari de festes de Vilafranca de Bonany

Dissabte, 31 maig, 2014
Font: 
Ajuntament de Vilafranca de Bonany
Text publicat per: 
PAS

Mercat setmanal: cada dimecres, a la Plaça Major

5 de gener, Cavalcada de Reis: desfilada de carrosses amb els Reis d'Orient, els pajes i un betlem vivent.

16 de gener, Revetlla de Sant Antoni: foguerons a diferents indrets del poble organitzats per particulars i associacions, destacant el de la plaça Major.

17 de gener, Sant Antoni:  beneïdes de bestiar i carrosses. 

Sa Rua. Balls de disfresses i passacarrers amb fi de festa a la plaça Major.

1 de març, dia de les Illes Balears: celebració de l'aniversari de l'aprovació de l'Estatut d'Autonomia de les Illes Balears.

Festes de Pasqua: interpretació del Davallament al parc Josep Maria Llompart el divendres Sant. Processó de dijous i divendres Sant. Processó de l'Encontre el dia de Pasqua.

Pujada a Bonany: el primer dimarts després de Pasqua la gent del poble puja al puig de Bonany.

Darrer diumenge d'abril, Mercat del Llibre: durant tota la setmana s'organitzen diversos actes al voltant del llibre i dels escriptors.

Darrera setmana de juliol. Festes de La Beata:  després del pregó de festes llegit per alguna persona destacada del poble, es celebren gran diversitat d'actes com ara ballades populars, jocs infantils, jocs populars, cinema a la fresca, teatre, tornejos esportius, concerts de música clàssica, passacarrers amb el dimoni, els caparrots i la banda de música, concert de rock, verbena i fi de festa amb castell de focs.

Primer cap de setmana de setembre, Festa i Fira del Meló:  concurs del meló més gros i concurs del meló de qualitat. Subhasta de porc negre mallorquí. Mostra d'animals i d'altres. Firó nocturn amb mostra d'artesania i productes locals. Activitats culturals, lúdiques, etc...

Tercer cap de setmana de setembre, Fira de Teatre Infantil i Juvenil: espectacles varis d'animació infantil de carrer i dins espais escènics tancats. Espectacles dirigits a programadors i públic infantil i juvenil. Obres de teatre, conferències, espectacles musicals, ... Atorgament del premi Guillem d'Efak de textos de teatre infantil i juvenil.

4 de desembre,  Santa Bàrbara. Missa en honor a la patrona. Tradicional bunyolada regada amb moscatell. Jornada festiva precedida i seguida d'un extens programa d'activitats i actes lúdics, culturals (exposicions, conferències, representacions teatrals, xerrades, projeccions de documentals, etc...), esportius i varis.

25 de desembre, dia de Nadal. La nit anterior, missa de matines amb el Cant de la Sibil-la.

26 de desembre, dia de la Mitjana Festa (Sant Esteve)

31 de desembre, nit de cap d'any. Comiat de l'any vell i rebuda del nou any a les escales de l'Església Parroquial.