Ubicació: 

A uns 30 minuts a peu del centre de Folgueroles, seguint una pista forestal en direcció Nord-Oest, arribareu al petit turó de Puigseslloses carregat de significància històrica.

En aquest emplaçament hi ha l'Ermita de Sant Jordi de Puiseslloses i just davant les restes d'un Dolmen (d'aquí el nom de Puigseslloses!).

Aquest dolmen és un dels millors exemples de sepulcres megalítics de Catalunya. Data de l’etapa anomenada Edat del Bronze inicial (2100-1500 aC), i és un monument de cambra funerària i corredor, construït amb grans lloses verticals plantades a terra i cobertes, formant galeria, per unes altres de planes. Té una llargada d’uns deu metres i una amplada de tres. Està restaurat i adequat des del 2006.

Just darrera del dolmen, trobem l'ermita. Un clar exempe de cristianització d'una zona de culte pagà.

L'ermita de Sant Jordi presenta la planta de forma rectangular, coberta a dues vessants i un petit absis semicircular i un xic allargat. La façana, orientada a migdia, presenta un òcul i un portal amb arc de mig punt. A la part de tramuntana i adossat a la nau hi ha el campanar de planta quadrada, flanquejant també l'absis.

L'ermita fou erigida l'any 1477 i reformada i ampliada l'any 1883. El seu valor històric rau en el fet que fou aquí on va cantar la primera missa Mossèn Cinto Verdaguer l'any 1870, fill natural de la vila de Folgueroles. Prevere i poeta romàntic, adscrit a la generació de la Restauració de 1874, que en el marc de la Renaixença torna a situar la llengua catalana en la categoria de llengua literària.

Participa

Pots ajudar de moltes maneres a fer créixer El Camí, un projecte col·laboratiu que té la seva raó de ser en la participació de la gent del territori. Tant si només vols rebre informació de les nostres activitats com si vols prendre part activa en la construcció d’El Camí sortint a marcar el traçat pel teu municipi, trobaràs la manera d’implicar-te que més s’adeqüi a les teves preferències. Entre tots fem El Camí!
 

Registra't

Dóna a conèixer el teu municipi publicant un article a la Camipèdia.

 

Participa en la Secció de Caminades

Participa en organitzar una caminada a l'any a la teva comarca.

 

Fes-te soci/a del Camí

Entre tots i totes mantenim viu el Cami!

 

Fes-te amic del Camí

Estigues informat de totes les activitats.

 

Esteu aquí