Temàtica: 

PERSONATGES IL·LUSTRES DE LA VILA

Guifré el Pelós: Comte de Barcelona, fill d'Arrià (Catalunya Nord) Va ser el fundador dels monestirs de Sant Joan de les Abadesses l'any 887.

 ,

Emma de Barcelona: Filla de Guifré el Pelós, va ser la primera abadessa del Monestir de Sant Joan. Va exercir el seu poder amb seny i eficàcia aconseguint un abaciat pròsper i poderós. L'any va aconseguir que els habitants de la vall la reconeguessin com a senyora, el que li va propiciar poders sobre el seu territori.

 ,

Parassols i Pi:Historiador de finals del segle XIX, va fer una interessant recerca sobre el personatge del Comte Arnau i l'expulsió de les abadesses del monestir de Sant Joan.

 ,

Joan Corominas. El Sord de l'Arquet. Gràcies a un viatge a Itàlia va conèixer la fabricació del ciment. Va ser l'introductor d'aquest material a la península ibèrica.

 ,

Jaume Nunó: Músic castrense. És l'autor de la música de l'Himne Nacional de Mèxic, estrenat el 1854.

 ,

Joan Baptista Bertran: Pare Jesuïta i escriptor.

 ,

Joan Maragall: Va estiuejar a la nostra vila, a la casa núm. 11 del carrer Major. Gràcies a les seves estades va escriure els Goigs de la Mare de Déu de Núria, El Comte Arnau, i el seu cèlebre poema La Vaca Cega.

 ,

Mestre Andreu: Josep Mª Andreu va ser un dels primers professors de l'escola pública de Sant Joan de les Abadesses. Va introduir la celebració de la Festa de l'Arbre a l'estat espanyol l'any 1898

 ,

Pere Planas: Fill de la vila, juntament amb un grup d'espanyols, es va fer fort en una església a la població de Baler (Filipines) i va aguantar un setge d'onze mesos salvaguardant el que ells creien una possessió del regne d'Espanya. Era un dels popularment coneguts com els últims de Filipines.

 ,

Josep Picola i Soler: Poeta i artista. Va formar part de diverses entitats de la vila en les quals participà activament, així l'any 1983, va escriure la lletra de l'himne del CE Abadessenc. Com a reconeixement a la seva persona i a la seva obra, el 1986, l'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses el nomenà "fill il·lustre de la vila" i l'any 2000 la Biblioteca Municipal adoptà el seu nom.Participa

Pots ajudar de moltes maneres a fer créixer El Camí, un projecte col·laboratiu que té la seva raó de ser en la participació de la gent del territori. Tant si només vols rebre informació de les nostres activitats com si vols prendre part activa en la construcció d’El Camí sortint a marcar el traçat pel teu municipi, trobaràs la manera d’implicar-te que més s’adeqüi a les teves preferències. Entre tots fem El Camí!
 

Registra't

Dóna a conèixer el teu municipi publicant un article a la Camipèdia.

 

Participa en la Secció de Caminades

Participa en organitzar una caminada a l'any a la teva comarca.

 

Fes-te soci/a del Camí

Entre tots i totes mantenim viu el Cami!

 

Fes-te amic del Camí

Estigues informat de totes les activitats.

 

Esteu aquí