Temàtica: 
Ubicació: 

Parc de la Dona d'aigua.

El Parc de la Dona d'Aigua es diu així per recordar el saltant que hi ha a uns tres km i a la protagonsita  de la llegenda local. Hi ha una estàtua que la va fer l'escultor australià Lawrence Gundabunka. És un espai lúdic on poden anar-hi famílies i els nens poden jugar-hi amb tranquil·litat. L'aigua de la riera Xica hi dóna molta frescor. Hi ha gran varietat d'arbres i plantes, amb predomini de plàtans. Molta gent aprofita la seva ombra per fer-hi "pícnics"

Jardí dels Arboços.

El Jardí dels Arboços és el nucli d’un petit parc urbà situat al costat de la bassa de la Farga. L’arboç és un arbust emblemàtic a Arbúcies donat que en el seu escut hi llueixen dues branques fructificades que emmarquen un castell. A més,  és una de les possibles etimologies del nom de la vila. Presideix el jardí una escultura de Didier Roca, una al·legoria al Cavall de Sant Jordi inspirada en una poesia del poeta local Rafael Vilar i Barnils.

Jardí del Roquer.

Davant del  pont de la riera destaca la casa senyorial  El Roquer amb un magnífic jardí  deondrològic  que conté més de 150 espècies vegetals d’arreu del món, entre les quals cal destacar alguns exemplars remarcables. Es poden veure flors i plantes subtropicals i altres típiques de zones fredes, com unes sequoies de gairebé 50 metres d’altura, amb abundat aigua, quatre petits llacs, i vistes al Montseny. Són de titularitat privada, però s’hi fan visites guiades amb motiu de les fires de primavera i de tardor.

Parc de la Glorieta, font del Palau i Prat rodó.

El Parc de la Glorieta és la part pública dels extensos jardins de l'antiga masia de Can Badés, ara Parc Monge, tenen gran remon pel fet que Santiago Rusiñol  els va pintar en moltes de les seves teles quan va passar els darrers estius de la seva vida a la Fonda Torres. Hi ha diverses cases, edificades cap a la fi del segle XIX. La casa principal és un edifici de grans dimensions i de tipologia clàssica. El parc enllaça amb els jardins de la Font del Palau i l’espai de el Part rodó on hi ha una zona amb escenaris on a l’estiu hi ha concerts, sardanes  i altres  representacions.

Fotos 1) Parc de la Dona d'Aigua;  2) Bassa de Farga del Roquer i Jardí dels Arboços; 3) Jardí del Roquer; 4) Saltant de la Dona d'Aigua (a 3 km)

Participa

Pots ajudar de moltes maneres a fer créixer El Camí, un projecte col·laboratiu que té la seva raó de ser en la participació de la gent del territori. Tant si només vols rebre informació de les nostres activitats com si vols prendre part activa en la construcció d’El Camí sortint a marcar el traçat pel teu municipi, trobaràs la manera d’implicar-te que més s’adeqüi a les teves preferències. Entre tots fem El Camí!
 

Registra't

Dóna a conèixer el teu municipi publicant un article a la Camipèdia.

 

Participa en la Secció de Caminades

Participa en organitzar una caminada a l'any a la teva comarca.

 

Fes-te soci/a del Camí

Entre tots i totes mantenim viu el Cami!

 

Fes-te amic del Camí

Estigues informat de totes les activitats.

 

Esteu aquí