Museus rellevants

Dimarts, 18 octubre, 2011
Font: 
pas

MUSEUS

El Museu etnogràfic Casa Cristo ens permet conèixer la manera de viure d’una família andorrana a principis del segle xx. La casa construïda en el segle xix i el 1995 va ser adquirida pel Comú i adequada com a museu. La casa té tres plantes i un cap de casa. A la planta baixa hi ha l’entrada amb les eines de camp i el llenyer , i també, un celler. El segon i tercer pis és on els habitants hi feien vida. Hi trobem la cuina, el menjador i les habitacions. A l’última planta s’hi emmagatzemava la collita, s’assecava i s’hi guardaven diferents utensilis.

Per més informació i visites guiades: www.encamp.ad (+376) 833551 casacristo@encamp.ad

El Museu Nacional de l’Automòbil ofereix una col·lecció de vehicles des de l’inici de l’automoció, com una Pinette del 1885 propulsada a vapor, fins cotxes que es conduïen a l’època dels 70. També hi ha una col·lecció de motocicletes, algunes de molt antigues i curioses. També s’hi exposen diferents objectes relacionats amb el món de l’automòbil.

Per més informació: (+ 376) 839 760

 ,A tocar de l’església de Santa Eulàlia hi ha Museu d’Art Sacre. El museu exposa els objectes litúrgics procedents de les esglésies de la parròquia, moltes d’elles trobades en la última restauració de Santa Eulàlia. Està dividit en tres sales: orfebreria, tèxtil i paper. Se’n destaca un canelobre romànic de ferro forjat, un encenser de bronze del segle xiv, una Vera Creu del 1571, pergamins i objectes que ens apropen als objectes de culte d’Andorra.

Per més informació: www.encamp.ad (+376) 833551 casacristo@encamp.ad

Autora - Cèlia Morales

Tardor 2011