Museu Espai Ermengol

Dijous, 29 setembre, 2011
Ubicació: 
Font: 
Aportació Espai Ermengol - Oficina de turisme de la Seu D'urgell

En motiu del mil·lenari de l’episcopat de sant Ermengol, l’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha fet una decidida aposta per la preservació i la dinamització del seu patrimoni com a element bàsic de la promoció i la valoració patrimonial i turística del municipi.

En aquest sentit, s’ha creat l’Espai Ermengol – Museu de la Ciutat, un centre interpretatiu que complementa, amplia i diversifica l’oferta d’equipaments i d’activitats existent i que ajuda a valorar i difondre la història, el patrimoni i el llegat cultural de la Seu d’Urgell.

L’objectiu que persegueix la creació de l’Espai Ermengol és el de presentar als ciutadans de la Seu i als turistes i visitants un centre de coneixement, difusió i informació de les singularitats que han fet de la ciutat d’Urgell un referent als Pirineus.

Es pretén que sigui un centre obert, dinàmic i innovador, amb un peu al passat però amb una decidida projecció cap al futur. , Un pont entre la Seu d’ahir i la de demà.

A l’Espai Ermengol, que ha obert les portes aquesta primavera al carrer Major número 8, hi podem trobar l’oficina de turisme amb el centre de recepció de visitats a la planta baixa, el museu de la ciutat de la primera planta a la tercera, i un mirador que permet gaudir del veritable museu del nostre territori que és tot el patrimoni que està fora d’aquest edifici: el centre històric, la catedral, el Cadí, etc.

El museu està estructurat en tres exposicions, dues de permanents i una de temporal. D’una banda es presenten els elements més significatius de la història de la Seu i la vinculació passada i present, de la Seu i comarca, amb el món del formatge. I d’altra banda, i en motiu de la celebració del mil•lenari de la mort del Bisbe Ermengol, es mostra la seva vida i la transcendència que ha tingut el Sant per la nostra ciutat.