Ubicació: 

En motiu del mil·lenari de l’episcopat de sant Ermengol, l’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha fet una decidida aposta per la preservació i la dinamització del seu patrimoni com a element bàsic de la promoció i la valoració patrimonial i turística del municipi.

En aquest sentit, s’ha creat l’Espai Ermengol – Museu de la Ciutat, un centre interpretatiu que complementa, amplia i diversifica l’oferta d’equipaments i d’activitats existent i que ajuda a valorar i difondre la història, el patrimoni i el llegat cultural de la Seu d’Urgell.

L’objectiu que persegueix la creació de l’Espai Ermengol és el de presentar als ciutadans de la Seu i als turistes i visitants un centre de coneixement, difusió i informació de les singularitats que han fet de la ciutat d’Urgell un referent als Pirineus.

Es pretén que sigui un centre obert, dinàmic i innovador, amb un peu al passat però amb una decidida projecció cap al futur. , Un pont entre la Seu d’ahir i la de demà.

A l’Espai Ermengol, que ha obert les portes aquesta primavera al carrer Major número 8, hi podem trobar l’oficina de turisme amb el centre de recepció de visitats a la planta baixa, el museu de la ciutat de la primera planta a la tercera, i un mirador que permet gaudir del veritable museu del nostre territori que és tot el patrimoni que està fora d’aquest edifici: el centre històric, la catedral, el Cadí, etc.

El museu està estructurat en tres exposicions, dues de permanents i una de temporal. D’una banda es presenten els elements més significatius de la història de la Seu i la vinculació passada i present, de la Seu i comarca, amb el món del formatge. I d’altra banda, i en motiu de la celebració del mil•lenari de la mort del Bisbe Ermengol, es mostra la seva vida i la transcendència que ha tingut el Sant per la nostra ciutat.

Participa

Pots ajudar de moltes maneres a fer créixer El Camí, un projecte col·laboratiu que té la seva raó de ser en la participació de la gent del territori. Tant si només vols rebre informació de les nostres activitats com si vols prendre part activa en la construcció d’El Camí sortint a marcar el traçat pel teu municipi, trobaràs la manera d’implicar-te que més s’adeqüi a les teves preferències. Entre tots fem El Camí!
 

Registra't

Dóna a conèixer el teu municipi publicant un article a la Camipèdia.

 

Participa en la Secció de Caminades

Participa en organitzar una caminada a l'any a la teva comarca.

 

Fes-te soci/a del Camí

Entre tots i totes mantenim viu el Cami!

 

Fes-te amic del Camí

Estigues informat de totes les activitats.

 

Esteu aquí