Cada any, pels volts de la Diada de Sant Jordi, Banyeres de Mariola celebra la festa de Moros i Cristians en honor del patró, esdeveniment declarat d'interés turístic nacional.

L'any 1780 arriba la Relíquia de Sant Jordi portada des de Roma pel pare Joan Baptista Doménech. Hi solen participar múltiples comparses, com són els Cristians, Estudiants, Maseros, Contrabandistes i Jordians (Bàndol Cristià) i, per altra banda, els Moros Vells, Moros Nous, Marrocs, Pirates i Califes (Bàndol Moro).

Cada tres anys se celebra dins dels actes del Mercat Medieval de la Malena la "Representació de la llegenda de Sant Jordi, el drac i la princesa", una escenificació de teatre de carrer amb acompanyament musical a l'aire lliure per a tots els públics on participen vora 200 persones i assisteixen uns 2.000 espectadors. La pròxima representació està prevista pel juliol de 2018.

 

FOTO EXTRETA DE LA PÀGINA        http://pagina66.com/not/110616/banyeres-de-mariola-moros-y-cristianos-co...

 

Participa

Pots ajudar de moltes maneres a fer créixer El Camí, un projecte col·laboratiu que té la seva raó de ser en la participació de la gent del territori. Tant si només vols rebre informació de les nostres activitats com si vols prendre part activa en la construcció d’El Camí sortint a marcar el traçat pel teu municipi, trobaràs la manera d’implicar-te que més s’adeqüi a les teves preferències. Entre tots fem El Camí!
 

Registra't

Dóna a conèixer el teu municipi publicant un article a la Camipèdia.

 

Participa en la Secció de Caminades

Participa en organitzar una caminada a l'any a la teva comarca.

 

Fes-te soci/a del Camí

Entre tots i totes mantenim viu el Cami!

 

Fes-te amic del Camí

Estigues informat de totes les activitats.

 

Esteu aquí