Medi natural i paisatge - Sant Julià de Lòria

Dimecres, 14 desembre, 2011
Temàtica: 
Font: 
Autores - Cèlia Morales/Pilar Andreu Rovira

Abans d’arribar a Aixovall, a mà esquerra, ens trobem la via ferrada del Tossal Gran. És una via ferrada suau, encara que amb un parell de passos una mica més complicats. La via comença ran del riu Valira que mica en mica, a mida que s’agafa alçada es veu amb més perspectiva. En un punt determinat, gairebé a dalt de la via, es pot decidir l’itinerari difícil (el de la dreta) o el fàcil (el de l’esquerra)

El mirador del Bosc de la Rabassa el trobem al camp de neu de la Rabassa. Des d’allà es pot gaudir de les vistes excepcionals tant del bosc i de les valls fondes de Sant Julià de Lòria i Os de Civís, com de les muntanyes més altes d’Andorra i del Pallars.

Hi ha quatre itineraris d’ecoturisme: el camí del Llenyataire, el camí del Mestre d’Obres, el camí del Blat i el camí del Pastor. Aquests permeten apreciar el ric patrimoni natural, descobrir espècies autòctones i poder apreciar una gran varietat de paisatge. A la vegada, al llarg dels recorreguts, es descobreixen alguns aspectes dels oficis que es practicaven antigament a la zona.