Ubicació: 

L’any 1904 és fundà l’Orfeó Gracienc , com a entitat coral a partir de les inquietuds d’un conjunt de graciencs que, a semblança de molta gent de la seva generació, , veien el cant coral com una de les formes associatives del moment que permetien fer de la música coral una forma d’acostar la música a la gent, permetre el creixement en uns ideals culturals i personals (espirituals segons el llenguatge de l’època) per aprendre a treballar des de la diversitat de les persones per bastir un projecte comú que superés els enfrontaments i fomentés la convivència i el respecte. , En fou el fundador i primer director el mestre Joan Balcells i Garcia, a qui després seguí el mestre Antoni Pérez i Simó, prenent el relleu posteriorment l’actual director en Poire Vallvé i Cordomí. L’Orfeó Gracienc és una de les formacions corals capdavanteres del país tant pel seu vagatge, per exemple fou el cor de referència d’en Pau Casals al primer terç del segle XX, però sobretot també pel seu present i projecció de futur.

L’Orfeó Gracienc, actualment sota la forma jurídica de fundació , que té per fita l’impuls de la seva premissa fundacional el cant coral,  ,és una entitat coral que a més a més ha desenvolupat una rica tradició de seccions, actualment les de muntanya, d’esbart i de teatre.

Així, són objectius de l’Orfeó Gracienc impulsar i promoure tota iniciativa cultural, a través del cant, la música, la dansa, la interpretació, les práctiques muntanyenques, la pedagogia i l’ensenyament de les disciplines esmentades així com també l’impuls i el foment de la llengua catalana. La nostra entitat es guia a través del projecte musical proposat pel seu director musical, disposa d’orquestra pròpia, d’Escola de Música i Dansa i ofereix cursos dels diversos balls de swing. L’entitat també programa concerts, , tallers puntuals i activitats diverses com per exemple un casal artístic d’estiu per infants. També, en d’altres àmbits, ha desenvolupat un línia d’activitats específiques per escoles i instituts que inclou, entre d’altres, , audicions musicals i un concurs de contes.

L’entitat cerca bastir, a través de les activitats pròpies i les puntuals, una oferta d’activitats diverses per a totes les edats amb l’objectiu també de , fomentar l’arrelament de les famílies. L’Orfeó Gracienc té vocació d’obertura constant, a través de les seves pròpies activitats, a la vila de Gràcia, a Barcelona i al conjunt del país.

L’Orfeó Gracienc disposa d’un auditori amb capacitat per a 250 persones dissenyat expressament per la seva acústica, la sala d’assaig de l’orfeó amb capacitat per a 150 persones i orquestra de cambra, així com també diverses sales de dansa, una sala insonoritzada i tot un seguit de sales i espais que acullen les diverses activitats.

L’Orfeó Gracienc procura oferir serveis específics per als seus benefactors i les seves famílies com ara descomptes a les activitats o també recordant als benefactors que, com qualsevol persona física o jurídica, també gaudeixen de les desgravacions fiscals inherents al fet que l’Orfeó és una fundació en relació als seus donatius.

Tot això i molt més és l’Orfeó Gracienc, visiteu-nos!!

 

Orfeó Gracienc

Carrer d’Astúries 83,

08024 – Gràcia – Barcelona

93 237 43 02

www.orfeogracienc.cat

secretaria@orfeogracienc.cat

Participa

Pots ajudar de moltes maneres a fer créixer El Camí, un projecte col·laboratiu que té la seva raó de ser en la participació de la gent del territori. Tant si només vols rebre informació de les nostres activitats com si vols prendre part activa en la construcció d’El Camí sortint a marcar el traçat pel teu municipi, trobaràs la manera d’implicar-te que més s’adeqüi a les teves preferències. Entre tots fem El Camí!
 

Registra't

Dóna a conèixer el teu municipi publicant un article a la Camipèdia.

 

Participa en la Secció de Caminades

Participa en organitzar una caminada a l'any a la teva comarca.

 

Fes-te soci/a del Camí

Entre tots i totes mantenim viu el Cami!

 

Fes-te amic del Camí

Estigues informat de totes les activitats.

 

Esteu aquí