Ubicació: 

L'esbart Sant Romà es va crear l'any 1989 amb la voluntat de conrear i difondre les danses tradicionals. A partir de 1992, va derivar cap a formes més contemporànies, sense defugir la preceptiva folklòrica i tradicional.

Aquesta nova identitat es va refermar gràcies a la renovació del seu repertori, integrat des d'aleshores per noves coreografies creades específicament per a l'agrupació.

El prestigi actual de la formació es reflecteix en les seves contínues actuacions i en la càlida acollida del públic.

Destacaríem en especial l'actuació a la seu de les NACIONS UNIDES (Nova York), en motiu del 50è aniversari d'UNICEF, la participació al CONCURS INTERNACIONAL DE DANSA a Itàlia en el qual va obtenir el segon lloc en la modalitat de dansa folklòrica i el premi de la ciutat, la participació a l’Espectacle “Un País en Dansa” al TNC (Teatre Nacional de Catalunya), l'espectacle folklòric a l’ Instituto Nacional de Bellas Artes de Madrid, l'espectacle que es va oferir pel dia d'Andorra a l'auditori de CAIXA FÓRUM DE BARCELONA, l'actuació a la FIRA INTERNACIONAL DE TURISME a Barcelona, l’actuació a la UNIVERSITAT CAROLINA DE PRAGA, l'actuació a la cadena RTP INTERNACIONAL DE PORTUGAL durant la emissió d’un magazine cultural, l'espectacle per un congrés de la OSCE (organització de seguretat i cooperació europea) davant de 200 parlamentaris europeus, la participació a la CERIMÒNIA D’OBERTURA DELS JOCS DELS PETITS ESTATS EUROPEUS sota la direcció de Hanzel Cereza de La Fura dels Baus i l'actuació a la Expo Saragossa 2008, l’espectacle realitzat en motiu de la entrega del PREMIS RAMÓN LLULL a l’Auditori d’Ordino, juntament amb l’ONCA i COR NACIONAL DE PETITS CANTORS D’ANDORRA, dirigits per l’ESNA (ESCENA NACIONAL D’ANDORRA), l’acte que es va realitzar a Estrasburg en motiu de la signatura de la Carta de l’Autonomia Local del Consell d’Europa, l’actuació juntament amb la Cia. Líquid Dansa en la Nit Literària Andorrana organitzada pel Cercle de les Arts i de les Lletres, la realització de les nou edicions de Mimetismes, espectacle que es realitza cada any per a l’ONG Mans Unides i els espectacles de creació com ara, RITME, GOSSADIA, PER VÓS, VEU I DANSA I EL PROJECTE TRADDICCIÓ.

Actualment l’agrupació està formada per 60 ballarins, l’escola de dansa, la secció juvenil i el cos de dansa.

 ,

 ,

Participa

Pots ajudar de moltes maneres a fer créixer El Camí, un projecte col·laboratiu que té la seva raó de ser en la participació de la gent del territori. Tant si només vols rebre informació de les nostres activitats com si vols prendre part activa en la construcció d’El Camí sortint a marcar el traçat pel teu municipi, trobaràs la manera d’implicar-te que més s’adeqüi a les teves preferències. Entre tots fem El Camí!
 

Registra't

Dóna a conèixer el teu municipi publicant un article a la Camipèdia.

 

Participa en la Secció de Caminades

Participa en organitzar una caminada a l'any a la teva comarca.

 

Fes-te soci/a del Camí

Entre tots i totes mantenim viu el Cami!

 

Fes-te amic del Camí

Estigues informat de totes les activitats.

 

Esteu aquí