Temàtica: 
Ubicació: 

Els espais naturals representen un 80% del territori d’Escaldes- Engordany i és localitzen essencialment a la vall del Madriu.

La vall del Madriu declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, en la categoria de paisatge cultural, està situada en el quadrant Sud Oriental d’Andorra, i consta de 4.200 ha de superfície. La inexistència d’un accés rodat i el seu bon estat de conservació la converteixen en una de les zones naturals més important del principat.

La vall del Madriu és un referent històric, cultural i biològic de la vida d’un país de muntanya. Hi ha diferents tipus de vegetació: bosc de ribera, pi roig, avet, pi negre, bedoll, prat alpí... També hi trobem construccions antigues, com els nuclis de bordes d’Entremesaigües i Ràmio, diferents cabanes de pastors construïdes de manera tradicional amb la tècnica de pedra seca, i nombrosos terrenys delimitats per murs o feixes utilitzats antigament per al conreu de l’hort.

La “Mare del riu” (apel·latiu llatí de Madriu) està alimentada per multitud d’estanys (estany de l’Illa, estany Blau, estany Forcat, estany de la Bova, estany Rodó, Estanyons...) i pel seu principal i primer afluent, que és el riu de Perafita i Claror.

El Comú d’Escaldes-Engordany, conscient de la importància dels recursos bàsics pels ciutadans i de la preservació dels ecosistemes, ha desenvolupat polítiques ambientals orientades cap a la preservació dels espais naturals i la sostenibilitat. ,

A nivell de polítiques ambientals el Comú d’Escaldes-Engordany disposa d’un departament específic que gestiona tots els aspectes de Medi Ambient de la parròquia.

Els eixos principals són els següents: gestió dels residus, gestió forestal, manteniment i preservació de la xarxa de camins, parcs i jardins, educació ambiental i turisme Natural.

Participa

A totes les activitats i iniciatives que anem creant

Registra't

Dóna a conèixer el teu municipi publicant un article a la Camipèdia.

Fes-te vetllador del camí

Ajuda a definir i marcar el teu tram d'El Camí.

Fes-te soci / padrí del camí

Ajuda'ns a fer El Camí!

Fes-te amic del camí

Estigues informat de totes les novetats.