Ubicació: 

 ,

A l’entrada de la Vajol, a l’era de can Canta, hi ha un monument inaugurat l’any 1991, construït en homenatge als miners que varen treballar a l’explotació del talc a la zona.

 ,

Es tracta d’una composició de ferro forjat, per a la qual s’empraren materials de la mateixa mina. Representa un miner amb una vagoneta.

I és que de les seves muntanyes, des de temps antics, es treu talc o esteatita, també popularment anomenat guix de sastre o sabonet.

 ,

A la Vajol, tinguérem Talcs Canta S.A, una explotació minera quasi centenària, mina que ha estat catalogada com la darrera mina de talc de Catalunya. És coneguda també amb el nom de la mina d’en Negrín, puix que en el seu interior, a les acaballes de la Guerra Civil espanyola, fou on aquest personatge hi va fer construir una fortalesa destinada a guardar-los juntament amb l’or procedent del Banc d’Espanya, el famós tresor d’en Negrín.

 ,

En aquests indrets s’explotaven fins i tot pedreres de granit o ull de serp, ara també abandonades.

 ,

Participa

Pots ajudar de moltes maneres a fer créixer El Camí, un projecte col·laboratiu que té la seva raó de ser en la participació de la gent del territori. Tant si només vols rebre informació de les nostres activitats com si vols prendre part activa en la construcció d’El Camí sortint a marcar el traçat pel teu municipi, trobaràs la manera d’implicar-te que més s’adeqüi a les teves preferències. Entre tots fem El Camí!
 

Registra't

Dóna a conèixer el teu municipi publicant un article a la Camipèdia.

 

Participa en la Secció de Caminades

Participa en organitzar una caminada a l'any a la teva comarca.

 

Fes-te soci/a del Camí

Entre tots i totes mantenim viu el Cami!

 

Fes-te amic del Camí

Estigues informat de totes les activitats.

 

Esteu aquí