Ubicació: 

Al carrer Calderers, als peus de l’escala de l’Església de Sant Feliu, un punt estratègic del barri vell de Girona, hi trobem una rèplica del monument del “Cul de la lleona” (abans anomenada la Mona pels gironins), una peça de pedra calcària dtada del segle XII. L’original es troba al Museu d’Art de Girona des de 1986.  

La llegenda, que l’ha convertida en un dels principals atractius turístics de la ciutat, diu que fa molts anys al carrer Calderers hi havia l’Hostal de la Lleona. Com a reclam per a la clientela hi havia a la paret una columna amb una lleona que s’hi enfilava. Tothom que hi passava podia tocar-li el cul, i això es va convertir en un costum. Així, es va anar convertint en habitual recomanar també als forasters que ho fessin, per poder quedar-se a la ciutat. I en cas que la deixessin, poguessin tornar-hi algun dia. De fet, la dita diu “no pot ser veí de Girona qui no faci un petó al cul de la lleona” o bé “només podràs tornar a Girona si has fet un petó al cul de la lleona”. Amb el temps el costum va anar canviant i enlloc de tocar-li el cul es va pasar a fer-li un petó. L’hostal va desaparèixer però malgrat el canvi d’ubicació de la columna, el costum encara persisteix.
 

Participa

Pots ajudar de moltes maneres a fer créixer El Camí, un projecte col·laboratiu que té la seva raó de ser en la participació de la gent del territori. Tant si només vols rebre informació de les nostres activitats com si vols prendre part activa en la construcció d’El Camí sortint a marcar el traçat pel teu municipi, trobaràs la manera d’implicar-te que més s’adeqüi a les teves preferències. Entre tots fem El Camí!
 

Registra't

Dóna a conèixer el teu municipi publicant un article a la Camipèdia.

 

Participa en la Secció de Caminades

Participa en organitzar una caminada a l'any a la teva comarca.

 

Fes-te soci/a del Camí

Entre tots i totes mantenim viu el Cami!

 

Fes-te amic del Camí

Estigues informat de totes les activitats.

 

Esteu aquí