Ubicació: 

L’activitat econòmica principal d'Albatàrrec pertany al sector agrari, dins del qual la producció fruitera és l’activitat agrària quasi exclusiva. Sobretot s'hi recull la pera llimonera i conference, així com la pera blanquilla i les pomeres. Les explotacions són de dimensions mitjanes de gairebé 6 hectàrees. En aquest sentit, la cooperativa d’Albatàrrec es dedica actualment a la producció i comercialització de fruita dolça (pera, poma, préssec, nectarina i pruna) amb una producció mitjana els darrers anys d'uns 10 milions de quilos.  La cooperativa va ser una de les primeres en obtenir el certificat ISO 9001:2000, del Centre de Certificació LGAI, per la seva activitat productiva de fruita dolça en el sistema de producció integrada. Aquesta entitat també efectua un esforç en la traçabilitat del producte, amb la finalitat d’oferir una millora garantia al consumidor i  a la vegada,  diferenciar el seu producte.

 

La pera d'Albatàrrec forma part de la Denominació d'Origen Protegida Pera de Lleida, en una zona caracteritzada per un microclima molt favorable per al cultiu de la pera. Les fruites que es conreen sota aquesta denominació estan destinades exclusivament al consum fresc. Les peres d'aquesta D.O. destaquen per una elevada aportació d'aigua, fibra i potassi i per la presència de vitamina B. Són suaument astringents, i un cop cuita es pot fer servir com a remei per a la diarrea, la gastritis i les úlceres.

 

Participa

Pots ajudar de moltes maneres a fer créixer El Camí, un projecte col·laboratiu que té la seva raó de ser en la participació de la gent del territori. Tant si només vols rebre informació de les nostres activitats com si vols prendre part activa en la construcció d’El Camí sortint a marcar el traçat pel teu municipi, trobaràs la manera d’implicar-te que més s’adeqüi a les teves preferències. Entre tots fem El Camí!
 

Registra't

Dóna a conèixer el teu municipi publicant un article a la Camipèdia.

 

Participa en Grup de Caminants

Participa en organitzar una caminada a l'any a la teva comarca i a repassar-ne les marques.

 

Fes-te soci / padrí del camí

Ajuda'ns a fer El Camí!

 

Fes-te amic del camí

Estigues informat de totes les novetats.