Des de principi del segle XX es pot dir que hi ha documents gràfics sobre el fet teatral a Sant Esteve. Ara que ja som al nou mil·lenni, i després de breus aturades al llarg d’aquests anys, l’activitat teatral ha estat una de les manifestacions culturals que ha aplegat més persones del poble. Avui dia hi ha membres de l’actual grup de teatre que són ja la cinquena generació d’aquells que van començar. El teatre ha aplegat diverses generacions de joves que, aprofitant els locals disponibles, han anat representant obres a l’església, a la sala de ball, al Patronat, a la plaça, al polisportiu... ,

Com tothom sap, els pastorets han estat l’espectacle que ha format, si més no inicialment, a la majoria d’actors i actrius tant amateurs com professionals de Catalunya. A Sant Esteve també ha estat així. El grup L’Horitzó, nom que té l’actual grup fundat l’any 1971, intenta mantenir aquesta manifestació tan arrelada al nostre país aconseguint que molts nens i nenes del nostre poble agafin afecció al teatre. Dins d’aquest àmbit s’han representat els pastorets de L’adveniment de l’infant Jesús (de Folch i Torres), L’estel de Natzaret, (de R. Pàmies), El conte de Nadal, El ferrer Magí, Història d’àngels i dimonis... Altres obres representades pel grup L’Horitzó Teatre al llarg dels anys són: Els justos, Assaig general, El malalt imaginari, Terra baixa, La casa de Bernarda Alba, L’hostalera, El pobre viudo, etc.

Actualment l’activitat del grup es concentra en dues actuacions a l’any: una representació interpretada pels joves del grup i una altra que és la dels pastorets, que aplega aproximadament una norantena de persones (entre actors, figurants, tramoistes, tècnics...) de totes les edats.

 ,

 ,

Text redactat per: Marta Coll , , , Any: 2008

Participa

Pots ajudar de moltes maneres a fer créixer El Camí, un projecte col·laboratiu que té la seva raó de ser en la participació de la gent del territori. Tant si només vols rebre informació de les nostres activitats com si vols prendre part activa en la construcció d’El Camí sortint a marcar el traçat pel teu municipi, trobaràs la manera d’implicar-te que més s’adeqüi a les teves preferències. Entre tots fem El Camí!
 

Registra't

Dóna a conèixer el teu municipi publicant un article a la Camipèdia.

 

Participa en la Secció de Caminades

Participa en organitzar una caminada a l'any a la teva comarca.

 

Fes-te soci/a del Camí

Entre tots i totes mantenim viu el Cami!

 

Fes-te amic del Camí

Estigues informat de totes les activitats.

 

Esteu aquí