Ubicació: 

Per anar a aquesta font sortirem des de la plaça de l’Estació del Carrilet. Continuem pel carrer Comerç en direcció a la sortida del poble, cap a la banda de la Bisbal. Abans d’arribar a la carretera C-66 ens trobem un trencall a la nostra esquerra on hi ha un rètol que ens indica la direcció per anar al veïnat de Farreres que puja en mantinguda pujada. No el seguim, continuem recte uns 100 metres fins arribar just a sota d’uns plataners. En aquest tram encara es conserva l’asfaltat de l’antiga carretera que anava de Flaçà a la Bisbal i un pont amagat entre la bardissa que salva la riera de Farreres.

A la nostra esquerra, just on s’acaba l’asfaltat, s’inicia un corriol resseguit d’acàcies que per entremig dels camps de conreu ens conduirà fins a la font de Sant Fermí. La font es troba entre els camps de conreu i un bosc d’alzines. És una font feta d’obra que encara conserva cert encant tot i que no hi ragi aigua. A la paret es conserva una petita fornícula que devia albergar la imatge de sant Fermí. Just al costat d’aquesta font hi ha una gran bassa plena d’aigua amb plantes d’aiguamolls com la balca i espècies animals com el gripau comú. Antigament en aquest indret s’hi celebraven dues arrossades, una per carnaval i una altra per les caramelles.

Participa

Pots ajudar de moltes maneres a fer créixer El Camí, un projecte col·laboratiu que té la seva raó de ser en la participació de la gent del territori. Tant si només vols rebre informació de les nostres activitats com si vols prendre part activa en la construcció d’El Camí sortint a marcar el traçat pel teu municipi, trobaràs la manera d’implicar-te que més s’adeqüi a les teves preferències. Entre tots fem El Camí!
 

Registra't

Dóna a conèixer el teu municipi publicant un article a la Camipèdia.

 

Participa en la Secció de Caminades

Participa en organitzar una caminada a l'any a la teva comarca.

 

Fes-te soci/a del Camí

Entre tots i totes mantenim viu el Cami!

 

Fes-te amic del Camí

Estigues informat de totes les activitats.

 

Esteu aquí