Ubicació: 

Les Festes tradicionals són celebracions ciutadanes vinculades amb la preservació del patrimoni cultural popular.

 A Viladecavalls, les festes i tradicions són presents a diferents èpoques de l'any. Destaquen les festes de Nadal amb el Campament Reial i la tradicional Cavalcada de Reis, el Carnestoltes, les Caramelles de Setmana Santa, la fira del llibre i la rosa de Sant Jordi, les Festes Majors de barri i la diada nacional de Catalunya: l'11 de setembre. El patró del municipi és Sant Martí i per aquesta raó el dia 11 de novembre se celebra la Festa Major d'hivern, una jornada per a menuts i  grans, on el protagonisme recau en recuperar les tradicions.  

CARNESTOLTES
Les associacions de veïns conjuntament amb altres entitats, participen de la gran Rua de Carnestoltes pels carrers del municipi. Una vegada a la plaça de la Vila, plena de gom a gom i guarnida per l'ocasió, el jurat dictamina des de la llotja de l''Ajuntament quina carrossa guanya el concurs a la millor disfressa.

SETMANA SANTA
Com ja és tradició, la Setmana Santa commemora la passió i resurrecció de Jesucrist, aquesta culmina el Dilluns de Pasqua. La seva ubicació al calendari varia cada any entre els mesos de març i abril.

SANT JORDI
La diada de Sant Jordi és un dia que se celebra amb especial entusiasme a les escoles del municipi on es realitzen actuacions i poden trobar parades de llibres i roses.  També és tradició penjar als balcons la senyera de Catalunya.

FESTA MAJOR
La Festa Major de Viladecavalls se celebra cada any durant el segon cap de setmana de juliol. Durant quatre dies, de divendres a dilluns, el poble acull un munt d'actes per a totes les edats per tal de garantir que ningú es quedi a casa.

FESES MAJORS DE BARRI
Cada any les diferents associacions de veïns organitzen un seguit d'actes per celebrar les seves festes majors, que es concentren especialment a l'estiu.

DIADA NACIONAL DE CATALUNYA
Durant la celebració de la Diada Nacional de Catalunya, el paisatge de Viladecavalls destaca pels colors de la senyera als balcons i finestres. Durant tota la jornada s'organitzen activitats com la hissada de la Senyera a la Plaça de la Masia de Can Turu, l'ofrena Floral al Coronel Francesc Busquets i Mitjans o la tradicional Pujada al Ros per renovar la senyera que hi ha al cim.

Participa

Pots ajudar de moltes maneres a fer créixer El Camí, un projecte col·laboratiu que té la seva raó de ser en la participació de la gent del territori. Tant si només vols rebre informació de les nostres activitats com si vols prendre part activa en la construcció d’El Camí sortint a marcar el traçat pel teu municipi, trobaràs la manera d’implicar-te que més s’adeqüi a les teves preferències. Entre tots fem El Camí!
 

Registra't

Dóna a conèixer el teu municipi publicant un article a la Camipèdia.

 

Participa en la Secció de Caminades

Participa en organitzar una caminada a l'any a la teva comarca.

 

Fes-te soci/a del Camí

Entre tots i totes mantenim viu el Cami!

 

Fes-te amic del Camí

Estigues informat de totes les activitats.

 

Esteu aquí