Ubicació: 

Pel que fa a les tradicions, la festa de les Enramades és, sense dubte, la més destacada; no en va, l'any 1999 va rebre la distinció, per part de la Generalitat de Catalunya, de ser declarada Festa Tradicional d'Interès Nacional.

 Aquesta festivitat, l’origen de la qual es remunta com a mínim al segle XVI (la primera citació indirecta és de l’any 1589, i parla d’un accident en enramar la plaça de la vila), comença el diumenge anterior al Corpus, amb la realització de les catifes florals. A partir del Corpus s'inicia el cicle festiu conegut com la vuitada de Corpus, que consisteix en una successió de festes en els diferents barris que formen la vila.

Altres festes d'interès són: la Festa Major (darrer diumenge de juliol), l'Aplec de la Capella (quart diumenge de setembre), la Festa del Roser de Joanet (segon diumenge de maig), la Festa de Sant Mateu de Joanet (per Sant Mateu, al mes de setembre), la Festa de Lliors (segon diumenge de setembre), la Fira de Primavera del Montseny (al mes de maig) i la Festa del Flabiol (l’única d’aquest gènere a Catalunya), que porta a terme una important tasca de recuperació i revitalització d'aquest instrument tradicional molt generalitzat en altres èpoques a la nostra contrada. Aquesta festa es fa coincidir amb la Fira de Tardor (penúltim cap de setmana d'octubre), que acull, a més de la fira de productes del temps, una mostra d’oficis forestals del Montseny i unes jornades gastronòmiques.

Un altre element que cal destacar és el mercat setmanal dels diumenges, que se situa a la plaça de la Vila i als carrers adjacents, i que data de final del segle XVIII.

 

Text elaborat per: Quim Mateu     Any: 2007

Participa

Pots ajudar de moltes maneres a fer créixer El Camí, un projecte col·laboratiu que té la seva raó de ser en la participació de la gent del territori. Tant si només vols rebre informació de les nostres activitats com si vols prendre part activa en la construcció d’El Camí sortint a marcar el traçat pel teu municipi, trobaràs la manera d’implicar-te que més s’adeqüi a les teves preferències. Entre tots fem El Camí!
 

Registra't

Dóna a conèixer el teu municipi publicant un article a la Camipèdia.

 

Participa en la Secció de Caminades

Participa en organitzar una caminada a l'any a la teva comarca.

 

Fes-te soci/a del Camí

Entre tots i totes mantenim viu el Cami!

 

Fes-te amic del Camí

Estigues informat de totes les activitats.

 

Esteu aquí