Festes d'Arenys de Munt

Dilluns, 29 juliol, 2013
Ubicació: 
Font: 
PAS / Ajuntament d'Arenys de Munt

Diada Nacional de Catalunya: 11 de setembre

Durant la Festa Nacional de Catalunya s’apleguen diverses activitats com la trobada de puntaires i d’artesans o l’arrelada Marxa Popular.

 ,

Pessebre monumental: Nadal

 ,

Nit de naps: Nit de reis

A la nit de reis,  ,els joves del poble, des de fa molts anys, surten en grups i pengen un nap al balcó d’algunes noies escollides, que poden ser les xicotes d’algun dels nois o noies encara solteres, tat aprofitant també per fer crítica social i política local.

Els últims anys, les noies han agafat també la iniciativa, i la nit abans de la nit de naps, les noies surten a penjar cols al balcó de certs xicots.

 ,

Els Tres Tombs: Sant Antoni Abat (17 de gener)

 ,

Festa Major petita: El Remei, la festa de primavera per excel·lència. Cap de setmana posterior al Diumenge de Glòria o de Pasqua.

Es fan celebracions de tota mena, per commemorar un vot de vila que la gent d’Arenys de Munt va fer a la Verge, probablement l’any 1821 per deslliurar-se de la febre groga.

 ,

Fira de la Cirera d’en Roca: 24 de juny

 ,

Les Bredes: juliol

Les primeres notícies històriques de les festes de l'octava de Corpus es remunten a l'any 1620. Breda és sinònim de festa de veïnat. Inicialment es penjaven ornaments dins l’església, però després es va passar a ornamentar els carrers i per això també es va començar a conèixer la festa com l’enramada. Són festes molt arrelades a Arenys de Munt i constitueixen una de les manifestacions populars més tradicionals i peculiars del municipi. Des dels primers dies de juliol es van enramant i trenant les diferents bredes: la breda de la Plaça amb el seu florit "Ou com balla", la breda del Sindicat, la breda de la Riera, la breda de l'Eixample i la Breda del Pi Gros.

 ,

Festa Major de Sant Martí: 11 de novembre

El plat tradicional i ben arrelat que es menja per aquestes dates és el relleno. La Mostra de Relleno ha estat un important estímul a la recuperació d'aquesta exquisida menja de Sant Martí