Esports a Ordino

Dimarts, 8 maig, 2012
Ubicació: 
Font: 
Cèlia Morales/Pilar Andreu Rovira

Una de les competicions internacionals més importants i prestigioses que se celebren anualment al Principat d’Andorra és el Trofeu Borrufa, una competició d’esquí alpí per a esportistes d’onze a catorze anys que es fa durant el mes de gener.

Per més informació: www.borrufa.ad

Una altra de les proves d’aquesta disciplina d’esquí més prestigioses del món és el Dorado Freeride. Té lloc cada any durant el mes de febrer al sector d’Arcalís i hi participen els millors especialistes del moment.

D’altra banda, a mitjan juliol s’organitza l’Ultratrail d’Andorra, una competició amb diferents circuits per nivells que va néixer amb la idea de poder gaudir del Principat des dels seus cims més alts i de recórrer tot un país d’una vegada. Amb l’Ultratrail, però, també es pretén difondre dos valors essencials. L’ecoresponsabilitat, que es manifesta, d’una banda, utilitzant material reutilitzable i reciclable i marcatge biodegradable i, de l’altra, fent la recollida selectiva i una neteja acurada del recorregut un cop finalitzada la cursa. I la responsabilitat social, ja que la cursa és oberta a tothom, incloses les persones amb alguna discapacitat, que tenen l’opció de fer un recorregut adaptat de 10 km que rep el nom de Solidari Trail.

Per a més informació: www.andorraultratrail.com