ESPLUGUES SENSE BARRERES

 ,

Qui som?

La associació ESPLUGUES SENSE BARRERES és una associació que engloba a persones amb diferents discapacitats físiques i/o sensorials, els seus acompanyants, voluntaris i a tota persona que en vulguir formar part.

Què volem?

Volem defensar els drets de les persones amb discapacitats i la seva integració a la societat en plena igualtat de drets i deures. Per això hem creat la associació ESPLUGUES SENSE BARRERES, que té com a finalitat lluitar contra totes les barreres discriminatòries socials, d’actitud, de compassió i paternalisme, que no porten enlloc i que té bona part de la societat per tot allò que no coneix i ignora. Aixó fa que ens infravalorin i, per tant, que hi hagi un grau importat de marginació. Per això lluitarem principalment contra tot tipus de barreres arquitectòniques, ja que són les que ens impedeixen el lliure accés a molts llocs públics, per no estar adaptats. Això fa que la nostra vida social sigui molt escassa, i d’aquí bé el fet que la gent no ens conegui ni a nosaltres ni a la nostra problemática. Per això, amb la nostra Associació, pretenem fer-nos conèixer i explicar les nostres problemàtiques i els nostres anels a la societat, i que aquesta els faci seus per solidaritat i convicicció, i d’aquesta manera aconseguir la veritable integració.

Volem més:

L’associació vol ser un espai i un lloc de trovada, on les persones amb discapacitat física o sensorial puguem donar-nos suport mutuament. A la vegada volem defensar els nostres drets per tenir l’opció de viure com les altres persones. Volem participar en aquesta comunitat, del qual en formem part. Volem poder sortir al carrer i anar allà on volguem sense través ni dificultats. Passos zebra sense gual, o un cotxe aparcat al qual que ens impedeix d’excerci el nostre dret, com a ciudadans, de circular lliurement per la nostra ciutat. Podre manar al cinema, al teatre o a qualsevol lloc lúdi-social. POdrem anar a una botiga a comprar i entrar-hi sense dificultats? Ens fem constantment aquestes preguntes i moltes vegades , ens quedem a casa perquè ja sabem la resposta, la resposta és que no, i això és molt frustant. Volem que la societat es consciencïi de la nostra problemática i ens faci costat en el procés per aconseguir el nostre dret a integrar-nos totalment. D’aquesta manera algún dia podrem gaudir tots d’una ciutat accesible per a tothom.

Què esperem?

Esperem que tota la gent, ja sigui persones amb discapacitats o bé persones consciènciades amb aquesta problemática i solidàries amb la gent que es trova amb aquestes dificultats, que s’apuntin o col·laborin amb aquesta Associació per tal d’aconseguir, tots plegats, que aquests projectes d’integració esdevinguin una realitat.

Que fem?

Actualment l'associació fa sessions de neurorehabilitació i logopèdia al local de l'associació. Aquestes activitats suposen un benefici per la comunicació i movimient del cos i també per la seva autoestima. Les sessions de fisioteràpia es realitzen a nivell individual i la logopèdia a nivell col·lectiu.

Aquestes activitats ajuden a la persona a integrar-se a la societat i a relacionar-se amb el seu entorn.

Fem esport adaptat: Boccia

En Jordi, el president de l'associació, té en el seu palmarès esportiu tres medalles: bronze, plata i or. És un gran jugador, que actualment juga a nivell Català per problemes de salut.

És un esport que ajuda a a les persones amb diferents nivells de discapacitat a relacionar-se entre ells i a conviure en diversos campionats.

Pretenem que persones com nosaltres no estuiguin soles i que l'associació pugui ajudar a suprimir qualsevol barrera que al llarg de la nostra vida ens posin, tant física com psicològica.

 ,

Esplugues sense Barreres.

8 de febrer del 2011

 ,

Participa

Pots ajudar de moltes maneres a fer créixer El Camí, un projecte col·laboratiu que té la seva raó de ser en la participació de la gent del territori. Tant si només vols rebre informació de les nostres activitats com si vols prendre part activa en la construcció d’El Camí sortint a marcar el traçat pel teu municipi, trobaràs la manera d’implicar-te que més s’adeqüi a les teves preferències. Entre tots fem El Camí!
 

Registra't

Dóna a conèixer el teu municipi publicant un article a la Camipèdia.

 

Participa en Grup de Caminants

Participa en organitzar una caminada a l'any a la teva comarca i a repassar-ne les marques.

 

Fes-te soci / padrí del camí

Ajuda'ns a fer El Camí!

 

Fes-te amic del camí

Estigues informat de totes les novetats.