Ubicació: 

Al Passeig del Montseny, en front de la Plaça de Joan Ragué, en el petit i agradable poble de Gualba, hi trobareu l’església dedicada a St. Vicenç.  Un edifici religiós fonamentalment romànic, amb la façana i l’absis com a parts més ben conservades, corresponents a una construcció del s. XI, i un interior decorat amb unes pintures murals modernes.

Presenta un campanar de 177 metres d'altitud, amb base rectangular i cos alt octogonal, coronat amb mitja esfera de rajola, i quatre obertures d'arc apuntat per a les campanes.

L’església no conserva l’estructura original, que era d’una sola nau i que va ser ampliada amb altres dos naus laterals al segle XVI. Guarda a l’interior el retaule de Sant Vicenç del segle XV, una creu processional del s. XVI i el reliquiari del segle XVI amb les relíquies de Sant Vicenç.

Va ser consagrada el 23 d'abril de 1098 pel bisbe de Barcelona Berenguer, que era també l'abat del monestir de Sant Cugat.  L’època d’esplendor d’aquesta església fou al s. XIV, quan Galceran i Ponç de Gualba van ser nomenats bisbes de Barcelona. Al s. XV s’hi feren grans reformes, com la construcció de les capelles laterals i el campanar de torre.

En època moderna l’església es va continuar eixamplant, i durant la guerra de la Independència es va cremar juntament amb gairebé tots els documents parroquials.

Participa

Pots ajudar de moltes maneres a fer créixer El Camí, un projecte col·laboratiu que té la seva raó de ser en la participació de la gent del territori. Tant si només vols rebre informació de les nostres activitats com si vols prendre part activa en la construcció d’El Camí sortint a marcar el traçat pel teu municipi, trobaràs la manera d’implicar-te que més s’adeqüi a les teves preferències. Entre tots fem El Camí!
 

Registra't

Dóna a conèixer el teu municipi publicant un article a la Camipèdia.

 

Participa en la Secció de Caminades

Participa en organitzar una caminada a l'any a la teva comarca.

 

Fes-te soci/a del Camí

Entre tots i totes mantenim viu el Cami!

 

Fes-te amic del Camí

Estigues informat de totes les activitats.

 

Esteu aquí