Església de Sant Jaume

Dimecres, 17 maig, 2017
Font: 
Text: Wikipedia. Fotografia: By Mª África - Flickr: Església de Sant Jaume, Torroja del Priorat, CC BY-SA 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=28212670
Text aportat per: 
PAS

Sant Jaume de Torroja del Priorat és una església barroca del municipi de Torroja del Priorat (Priorat) inclosa en l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic Català.

Edifici de paredat, de planta rectangular, amb tres naus sense creuer i amb absis poligonal, cobert per una teulada a dues vessants. Té campanar als peus, d'obra vista i planta octogonal. La façana és arrebossada i presenta un ull de bou, una finestrella i una portalada decorada, en arc de mig punt, coronat per una fornícula, buida, i un frontó triangular amb volutes exteriors.

L'interior té quatre trams, amb el cor al primer, i presbiteri així com una petita capella lateral al costat dret, prolongació de la nau lateral. La volta arrenca d'un fris continu i és de mig punt amb llunetes. Les voltes de les naus laterals són d'aresta. Conserva les dues trones i un vitrall del 1890 a l'ull de bou, així com un orgue en funcionament.

Llegir text complet a Wikipedia